2023. január 27., 13:26
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Február elsején lép életbe a Volán Szentendre Közlekedési Kártya térítési díjára vonatkozó díjemelése. Szentendre Város Önkormányzatának 2022. március elsejétől hatályos rendelet-módosítása értelmében a szentendrei lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező diákok, pedagógusok valamint a Szentendre Városi Óvodák óvodapedagógusai és a Bölcsőde dajkái részére az önkormányzat a közlekedési kártya árát megtéríti.

A közlekedési társaság tájékoztatása szerint a február havi érvényességű díjtermékeket az adott napon kezdik az új díjszabási áron értékesíteni. A január havi Közlekedési Kártya érvényessége február 5-én 24:00 óráig érvényes, így az utasoknak öt olyan nap áll rendelkezésre, amely alatt a februári kártyákat megválthatják.
Január 31-ig a Közlekedési Kártya értékesítése még a régi díjszabás alapján történik, beleértve az esetlegesen február hónapra érvényes, januárban megváltott Közlekedési Kártyát is.

Szentendre Közlekedési Kártya 2023. február 1-től érvényes díjszabása:

  • Havi érvényességű Szentendre Közlekedési Kártya tanulók részére: 3090 Ft
  • Havi érvényességű Szentendre Közlekedési Kártya 65 év alatti nyugdíjasok részére: 3090 Ft
  • Havi érvényességű, teljes árú Szentendre Közlekedési Kártya: 5500 Ft

A közlekedési kártya díjának megtérítésére való jogosultságról, menetéről és módjáról részletek a Szentendre.hu alábbi cikkében találhatók:

Ingyen utazhatnak a buszon a szentendrei diákok és pedagógusok