2022. március 30., 18:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre Város Önkormányzatának 2022. március elsejétől hatályos rendelet-módosítása értelmében a szentendrei lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező diákok, pedagógusok valamint a Szentendre Városi Óvodák óvodapedagógusai és a Püspökmajor Lakótelepi Bölcsőde kisgyermeknevelői ingyenesen használhatják a Volánbusz városon belüli járatait – az általuk megvásárolt Szentendre Közlekedési Kártya költségét az önkormányzat részükre megtéríti.

A február 23-i képviselő-testületi ülésen, a szentendrei lokálpatriotizmus erősítése érdekében benyújtott sürgősségi indítvány elfogadásával a szentendrei diákok, pedagógusok és kisgyermeknevelők Szentendre közigazgatási határain belül ingyenesen utazhatnak a buszjáratokon. A szentendrei diákok és pedagógusok támogatása mellett a szabályozás célja, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést, ezáltal a gépjárművek okozta környezeti terhelés csökkenthető.

A Szentendre Közlekedési Kártyát megvásárló szentendrei diákok illetve pedagógusok és kisgyermeknevelők részére a kártya árát az önkormányzat megtéríti, ami diákok esetén 2700 Ft/fő, pedagógusok esetén 4800 Ft/fő.

(Frissítés, 2022. április 1.: A városvezetés szándéka szerint a pedagógusi munkát közvetlenül segítő dajkák is részesülnek a kedvezményben, ezért a képviselő-testület következő ülésén ennek érdekében korrigálja a rendeletet – a szerk.)

Fontos tudnivaló, hogy a Szentendre Közlekedési Kártya díjának visszatérítésére három havonta kerül sor. Az igénylést negyedévente; április 15-ig, július 15-ig, október 15-ig és január 15-ig kell benyújtani. A lejárt, eredeti kártyákat meg kell őrizni és az alább részletezett dokumentumokkal együtt kell postai úton benyújtani az önkormányzat hivatalának iktatójába (Városház tér 3.), illetve személyesen a Városi Ügyfélszolgálaton (Dunakorzó 25.). A visszafizetés a kérelemben megadott bankszámlaszámra a benyújtási határidőt követő hó elején történik. A határidőn túl benyújtott igénylések nem kerülnek elbírálásra.

A március hónapra érvényes közlekedési kártyák díjának visszafizetési kérelmét 2022. április 15-ig (péntek) lehet benyújtani.

A kérelem benyújtásához szükséges dokumentumok:

  • a kérelmező lakcímkártyájának a személyi azonosítót nem tartalmazó oldalának fénymásolata, amellyel igazolja, hogy szentendrei állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik
  • a kérelmező diákigazolványának, pedagógusigazolásának vagy pedagógusigazolványának másolata, amellyel igazolja, hogy jogosult a költségtérítésre
  • kitöltött, aláírt, Kérelem nevű nyomtatvány– 18 év alatti kiskorú esetén a törvényes képviselő aláírásával ellátva
  • a lejárt Szentendre Közlekedési Kártya eredeti példánya
  • A borítékra kérjük írják rá: Szentendre Közlekedési Kártya

A  2015 óta bevezetett Szentendre Közlekedési Kártya az alábbi helyeken vásárolható meg:

  • Szentendre, autóbusz-pályaudvar pénztár
  • Budapest, Árpád híd autóbusz-állomás pénztár
  • Budapest, Újpest–Városkapu autóbusz-állomás pénztár

Adatkezelési tájékoztató>>>
Kérelem a Szentendre Közlekedési Kártya díjának visszaigényléséhez>>>