2023. július 11., 11:50

A Duna Menti Regionális Vízmű kérésére I. fokú vízkorlátozást rendelt el az önkormányzat július 11-től július 12. éjfélig Szentendre közigazgatási területén.

A DMRV kérését azzal indokolta, hogy az ellátási területén az utóbbi napok adatai alapján a vízfogyasztás növekszik. „Jelenleg a települések vízellátását biztosító rendszereink magas fogyasztás mellett maximális kapacitással, üzemszerűen működnek, szolgáltatási területünkön egyelőre sehol sem alakult ki vízhiány. A fogyasztási igények további emelkedése a vízellátó rendszerben kritikus üzemállapot elérését okozhatja, amelynek következtében nagyobb kiterjedésű területen nyomáscsökkenés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki” – áll a DMRV levelében.

A szentendrei önkormányzat számít a lakosság önmérsékletére, együttműködésére, és az I. fokú vízkorlátozásra vonatkozó határozat betartására, az alábbiak szerint:

Tilos:

  • a kommunális ivóvízellátó rendszerről házi kertek, gazdálkodó szervezetek és alapítványok oktatási célú üzemi kertjeinek-, közterületek-, közparkok locsolása, öntözése, illetve ezen területeken locsoló- és öntözőberendezések (ide értve a csepegtető berendezéseket is) működtetése 6-23 óra között,
  • a gépjárművek tömlős mosása,
  • járdák, utak mosása, automata öntözőberendezések üzemeltetése,
  • úszómedencék töltése

Együttműködésüket köszönjük!

Határozat az I. fokú vízkorlátozásról >>>