2022. július 27., 09:34
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2022. július 27-én, szerdán a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. javaslatára az önkormányzat visszavonta a Szentendrén július 22-e óta érvényben lévő II. fokú vízkorlátozást. A vízellátó rendszer működése helyreállt, a szolgáltató teljes ellátási területén biztosított az ivóvíz-szolgáltatás.

A DMRV levelében megköszönte a korlátozási intézkedések hatékony közzététele és betartása érdekében tett önkormányzati erőfeszítéseket. Az együttműködés eredményeként, valamint az időjárási viszonyok – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint – várható kedvező változására tekintettel ezért kezdeményezte a II. fokú vízkorlátozás feloldását, ugyanakkor továbbra is szükségesnek látja az I. fokú vízkorlátozás fenntartását.

Szentendrén az I. fokú vízkorlátozási határozat visszavonásig érvényben marad, az alábbiak szerint:

Tilos:

  • a kommunális ivóvízellátó rendszerről házi kertek, gazdálkodó szervezetek és alapítványok oktatási célú üzemi kertjeinek-, közterületek-, közparkok locsolása, öntözése, illetve ezen területeken locsoló- és öntözőberendezések (ide értve a csepegtető berendezéseket is) működtetése 6-23 óra között,
  • a gépjárművek tömlős mosása,
  • járdák, utak mosása, automata öntözőberendezések üzemeltetése,
  • úszómedencék töltése

Továbbra is kérjük a lakosságot, hogy vegyék komolyan az önkorlátozásra intő figyelmeztetéseket: ne locsoljanak a kertben, a ház körül, a medencéket ne töltsék, és az automata vízfogyasztókat is állítsák át annak érdekében, hogy ne kerülhessen sor újabb emelt szintű vízkorlátozásra. Együttműködésüket köszönjük!