Vasárnapi Vásárnap Tahitótfaluban - www.szentendre.hu
2017. augusztus 29., 15:13

Az idei esztendő Szent Mihály (szeptember) havának 17. napján Állat-, Termény és Kézműves vásár tartatik Tahitótfaluban!

A vásár különlegessége a Szent Mihály-napi jószágbehajtás, melynek során a Tildy Zoltán hídon délután négy órakor a nagyérdemű közönség legnagyobb örömére több tucat racka juh kerül áthajtásra a vásár területéről a szigetre.  A régi magyar népszokás szerint is ez idő tájt hajtották be az állatokat a legelőről a téli szálláshelyre.

A híd melletti vásártéren nem lesz hiány most sem minőségi kézműves portékákból, jóféle házi termékekből és lábasjószágból. A vásári forgatag 8 órakor veszi kezdetét. A nap folyamán az aprónép kipróbálhatja a poronty fuvarozó öreg traktort, lovagolhat, bevetheti magát a tahitótfalui óvoda szüreti játszóházába, a Szamóca Óvoda népi játszóházába, a szalma ugrálóba, megcsodálhatják Csernik Szende Lábita bábszínházát, a Baranta harcművészeti bemutatót, benevezhetnek a viselet szépségversenybe. A Népmese Napi alkotósátorban a gyerekek mesékkel ismerkedhetnek, mese figurákat készíthetnek, míg a színpadon a Dunakanyar ifjú muzsikusai zenélnek. Az egész napos szép muzsikáról ifj. Csoóri Sándorné és zenekara gondoskodik. A napot őrtűzgyújtással és táncházzal zárjuk, hogy az elkóborolt jószágok is hazataláljanak.

Jöjjenek hát muzsikára, szép magyar vásárra, Szent Mihály havának 17. napjára!