2023. november 17., 09:25

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei 2023-ban másodjára nyerte el a Családbarát munkahely címet és idén először a Családbarát szolgáltatóhely címet is. Az intézmény a járás egészségügyi ellátása mellett igyekszik a legtöbb fejlesztést, újdonságot bevezetni, munkavállalói és a lakosság számára minél elérhetőbb, egységesebb, élhetőbb körülményt biztosítani.

SZEI családbarát munka- és szolgáltatóhely:

Az intézmény – 2023-ban másodjára – elnyerte a Családbarát munkahely, és idén először a Családbarát szolgáltatóhely címet is. A SZEI számára a családi értékek támogatása mindig is kiemelkedő fontosságú volt. Szűk költségvetéséből igyekszik évről évre különböző megoldásokkal családbarát munkahelyet teremteni mind a dolgozói felé, mind a lakosság számára. Az intézmény az elismerés mellett 2 millió forint támogatásban részesült.

EpiPen injekciók beszerzése: 

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei saját forrásból, mintegy 355.000 Ft értékben 21 db EpiPen injekciót vásárolt az összes önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde számára. Ezt a kezdeményezést egy éve kezdte el, amikor Szentendre Város Önkormányzatával közösen önkormányzati fenntartású óvodákat és bölcsődéket támogatott az életmentő készítményekkel. A fecskendők lejárati ideje elérkezett, ezért vált szükségessé a készítmények cseréje. A mostani gyógyszerek 2024. szeptemberig  szavatosak, ezt követően a SZEI ismét megvásárolja ezeket a termékeket, hogy a szentendrei gyerekek egészségügyi biztonságát elősegítse. A készítmények beszerzésben nagy segítséget nyújtott Vargáné dr. Hegedűs Ágnes, a Szent Endre Gyógyszertár vezető gyógyszerésze.

Mammográfiai vizsgálat biztosítása:

A váratlan technikai okok miatt Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben átmenetileg szünetelő mammográfiai szűrés biztosítására a SZEI külső helyszínen biztosítja a járás lakosai számára az ingyenes szűrést. A MAMMA Klinika Zrt-vel kötött szerződés szerint 2024. január 31-ig előzetes időpontegyeztetést követően Budapesten fogadják a Szentendrén és a járásban élő 45 év feletti hölgyeket.

Új orvosok az intézményben:

  • Nőgyógyász: Dr. Jerger András, december 1-től rendel hétfő és péntek délutánonként. Már foglalhatók hozzá is az időpontok.
  • Neurológus: Dr. Anda Judit szintén hétfőn és pénteken délután rendel.
  • Ortopédus: Dr. Magbade Gábor hétfőn délután rendel.

Egyéb újdonságok, fejlesztések az elmúlt időszakból:

  • Megújult az intézmény panaszkezelési szabályzata, elérhető a lakossági ügyfélfogadás>>
  • Az intézmény indult az év honlapja pályázaton, ahol számítanak az Önök szavazataira is.
  • 2024. január 1-től a szakrendeléseknél láthatóvá válik az éppen aktuálisan várakozó páciensek száma, a még meg nem érkezett előjegyzéssel rendelkezők száma, illetve, hogy az adott rendelés fogad-e még betegeket.
  • 2024. január 1-től indul a lakosság számára ingyenes mobil alkalmazás, amelyen keresztül időpontot lehet majd foglalni, illetve a rendelési idők is megjelennek.
  • 2024. január 1-től a röntgen felvételek letölthetővé válnak egy link segítségével, így nem lesz szükséges CD-kre kiírni a képlet. A szolgáltatás a lakosok számára ingyenes lesz, eddig a CD ára 700 forint volt.

A SZEI 2023. szeptember végén a jövő évre vonatkozóan többletfinanszírozást igényelt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, mert a SZEI a szerződésében foglalt teljesítményhez képest 20%-kal többet teljesít havi szinten. A többletfinanszírozás lehetővé tenné a szolgáltatások bővítését, orvosok felvételét, amelyekkel a megváltozott lakossági igényekhez kíván igazodni az intézmény.

SZEI YouTube-csatorna>>