2023. november 14., 20:26

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Szentendre Város Egészségügyi Intézményeiben átmenetileg szünetel a mammográfiai szűrés. Addig, amíg a rendelés újraindul, a SZEI a II. kerületben található Kapás utcai szakrendelőben biztosítja a járás lakosai számára az ingyenes szűrést.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei a MAMMA Klinika Zrt-vel kötött szerződést, eszerint 2024. január 31-ig előzetes időpontegyeztetést követően Budapesten fogadják a Szentendrén és a járásban élő 45 év feletti hölgyeket.

Elérhetőségük:

név:         MAMMA Klinika Zrt.
cím:         1027 Budapest, Kapás utca 22.
telefon:    +36-21-350-0380
email:      elojegyzes@mamma.hu
honlap:    https://mamma.hu/telephelyeink/budapest-ii/

A mammográfiai szűrést – vagyis az emlők lágyrészének röntgenvizsgálatát – minél hamarabb helyben szeretné biztosítani a SZEI. Ennek érdekében folynak a tágyalások más szolgáltatókkal, bízva abban, hogy jövő év februárjától újraindulhat Szentendrén az ingyenes prevenciós ellátás.

A Kapás utcai központban – csakúgy, mint korábban a SZEI-ben –, Szentendre mellett a környező településekről is várják a pácienseket: 45 év felett két évenként javasolt a mammográfiai szűrés. A szakmai protokoll szerint a szűrővizsgálaton csak mammográfiai vizsgálat történik: emlő ultrahang vizsgálatra ellenőrző jelleggel, visszahívás esetén kerül sor. Fontos, hogy az ingyenes vizsgálat elvégzéséhez mindenképpen beutaló szükséges, ezért azt mindenki feltétlenül vigye magával. Mammográfiai beutaló nemcsak nőgyógyásztól, hanem bármilyen szakorvostól és háziorvostól is kérhető.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei az átmeneti kellemetlenségért páciensei megértését és egyben türelmét kéri.