2020. október 3., 15:43

Egy szokásos szombati piaci nap a Bükkös-parton. A vásárlóknak fel sem tűnt, hogy új üzemeltetője van a piacnak. Csak az tért el a megszokottól, hogy a polgármester, az alpolgármester és több képviselő is jelen volt, beszélgettek a vásárlókkal és az árusokkal. A Szentendre és Térsége Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft. (TDM) – üzemeltetési szerződést kötve az önkormányzattal – sikeresen átvette a piac működtetését.

Ma reggel fél hatkor, az árusokkal együtt kezdte a napját a piacon a polgármester, az alpolgármester, Pál Gábor a belváros képviselője és Lőrincz Ágnes a szentendrei TDM ügyvezetője.
– A városvezetés – arra a lehetőségre is számítva, hogy elkerülhetetlen lesz az előző üzemeltetővel az azonnali hatállyal történő szerződésbontás – előkészítette a piac működtetésének önkormányzati átvételét – mondta a polgármester – Az árusokkal, a június közepén tartott kötetlen beszélgetésen is elhangzott, hogy a legszerencsésebb az lenne, ha valamelyik önkormányzati cég venné át az üzemeltetést. Ez most sikeresen megtörtént, mivel a TDM városi cég, amelynek vezetője, Lőrincz Ágnes vállalta a feladatot. Így egyrészt, a TDM-en keresztül a város fog gyarapodni a piac hasznából, hiszen ez visszaforgatható lesz a korszerűsítésekre, másrészt a piac működtetése, tervszerű fejlesztése hosszú távon megoldódik. Természetesen nem mondunk le arról, hogy behajtsuk a korábbi üzemeltetőn a szerződés szerint, a várost megillető bérleti díjat. Ahogy nyár elején ígértük, folytatjuk a párbeszédet az árusokkal, ezért jövő szerdára ismét zártkörű találkozóra hívjuk őket a Városházára.
Lőrincz Ágnes, a TDM ügyvezetője Fülöp Zsolttal együtt végigjárta az árusokat, feljegyezte a problémákat.
– Sok probléma halmozódott fel, de én mindent megteszek, hogy ezeket rendezni tudjuk, és senkit ne érjen veszteség. Tiszta jogi helyzetet, átlátható viszonyokat fogunk teremteni, ahogy a Dumtsa Forgatagnál is sikerült ezt kialakítani. Sokan örülnek, hogy önkormányzati cég vette át a piac működtetését – mondja ügyvezető.
– Azért is vállalkoztam erre a feladatra, mert turisztikai szempontból nagyon jó lehetőséget látok a piac működtetésében… Ha ilyen szempontból gondolkodunk a jövőről, akkor jó pályázati esélyeink lehetnek a piac fejlesztésre. És nagyon szívesen vállalkoztam erre a feladatra… Közel három éve dolgozom a Szentendrei TDM-nél, nagyon szeretem a munkámat. Remek csapat jött össze nálunk, biztos vagyok benne, hogy a kollégáim is mindent megtesznek, hogy jól működjön a piac.
Lőrincz Ágnes humán erőforrás menedzser diplomát szerzett, most a Corvinus Egyetem turisztikai fejlesztési menedzser szakát kezdte el, ahová ösztöndíjat is nyert. Óriási lendület, energia sugárzik minden mondatából. Arra a kérdésünkre, hogy fogja ezt bírni, azt válaszolta, hogy eleinte persze nehéz lesz, személyesen kell részt vennem a rendszer felállításában, a normális viszonyok kialakításában, de ha ezen túljutunk, akkor már könnyebben mennek a dolgok.
– A járvány miatt a belföldi turizmus fejlesztéséről kell gondolkodni, de kicsit másképpen. Én azt hiszem, hogy akkor vonzó a turisták számára egy település, ha az ott élők is jól érzik magukat, s ha ez így van, akkor a turista is jól érzi magát. Ehhez azonban jobban oda kell figyelni az itt élőkre, olyan programokat kell szervezni, új lehetőségeket teremteni, amik az itt lakóknak is érdekesek, szívesen vesznek részt benne. A piac működtetésében, fejlesztésében is ilyen lehetőséget látok, a helyi termelőket összehozni az éttermekkel, őket is érdekeltté tenni a fejlesztésekben, jobban kihasználni a sok nemzetiségű városunk sok színű gasztronómiáját – és ebben a piacnak fontos szerepe lehet.
Azzal zárta a beszélgetést az ügyvezető, hogy keressék bátran, árusok, vásárlók, minden észrevételt, javaslatot szívesen vesz.

Fotó: Bellai László

« 2022. október » loading...
h K s c p s v
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
vas 02

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
vas 02

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
vas 02

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
vas 02
vas 02
vas 02

A mi Petőfink – kiállítás

szeptember 21. - október 21.
vas 02

Borbély Műhely jazzklub

október 2.. 19:30
hét 03

Országos Könyvtári Napok

október 3. - október 8.
szo 08

Csontó Lajos: Egybeesés – kiállítás

október 8. - október 30.
szo 08
pén 28

Karinthy Ferenc: Dunakanyar

október 28.. 18:00 - 19:30
vas 30

Karinthy Ferenc: Dunakanyar

október 30.. 18:00