2023. szeptember 15., 13:08
Elkészült a Bükkös parti piac kockakőburkolatának felújítása, a járda is új aszfaltburkolatot kapott. A városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal piaci szakaszát a kivitelezők a tervezett határidő előtt átadták, így szeptember 16-án ismét a megszokott helyén nyit a piac.  A műszaki átadás-átvételre még nem került sor, ezért elképzelhető, hogy kisebb-nagyobb utómunkákra még szükség lesz, de ezek nem fogják zavarni a piac működését.

A kivitelezés során átforgatták a kockaköveket, cserélték a hibásakat,  a betonágyban szintbe hozva a burkolatot. A terveken felül új aszfaltburkolatot kapott a piacnál a járda is.

A SZEI-hez vezető híd és a Kossuth utca közötti részen még dolgozik a kivitelező, ezért ezen a szakaszon közlekedni továbbra sem lehet.
A munkálatok végleges befejezéséig ideiglenes forgalmi rend van érvényben, a 11-es főútról Budapest felől a jobbra bekanyarodás is lehetővé vált a behajtási engedéllyel rendelkező árusok és az itt lakók számára.

A piac nyitvatartásakor a piac területén kerékpározva, rollerezve vagy más ehhez hasonló eszközzel  áthaladni nem lehet. A kerékpáros nyomvonal piaci szakasza egyébként gyalogos-kerékpáros vegyes használatú út: ez azt jelenti, hogy a kerékpárosok, rollerrel vagy más ehhez hasonló eszközzel közlekedők számára a megengedett maximális sebesség 10 km/h, de a balesetek elkerülése érdekében – kérjük – vegyék figyelembe a leglassabban közlekedők mozgását is. Közlekedjünk okosan, figyeljünk egymásra!

Fotó: Isza Ferenc

Az európai uniós forrásból megvalósuló kerékpáros nyomvonal nem turisztikai célokat, hanem a szentendreiek közlekedését szolgálja. A beruházás a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP-5.3.2-15-2016-00010 sz.) keretében elnyert 244,89 M Ft és a 2023. május 15-én többlettámogatásként megítélt 371 M Ft, valamint a 30 millió forintos önkormányzati önrészből, összesen 645,89 millió forintból valósul meg.