2023. július 3., 13:47

Benyújtotta lemondását a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság felügyelő bizottságának tagja, a Fidesz frakció által delegált Balla Kamilla, akinek pótlásáról is a Fidesz frakció gondoskodik majd. A felmentését kérő levélben a kialakult helyzetre való tekintettel kérte felügyelő bizottsági tagságának megszüntetését.

Az ügy előzménye, hogy a június 23-án tartott képviselő-testületi ülésen a képviselők arról döntöttek, hogy a TDM vezetői tisztségére pályázatot írnak ki. Az azóta megjelent kiírás szerint a társaság vezetésére felsőfokú végzettséggel, legalább 5 éves szakmai vezetői gyakorlattal, lehetőleg a Dunakanyar-Pilis kistérségi ismerettel rendelkező szakember jelentkezését várják, akinek szeptembertől kellene munkába állni.

A társaság megbízott vezetője, Lőrincz Ágnes a nyár végéig irányítja a társaság működését. A piac vezetőjeként végzett munkáját a városvezetés elismeri: erre, valamint egyéb turisztikai területen végzett szakmai munkájára a jövőben is számítanak.