2017. november 9., 10:32

Idősek védelmére ad bűnmegelőzési tanácsokat a rendőrség. Figyeljünk oda rájuk és biztassuk őket arra, hogy legyenek óvatosak. Rendőrségi tanácsok és hírek a szentendrei kapitányságtól.

A szép korúak védelmében – bűnmegelőzési felhívás

Az idősek sérelmére elsősorban még mindig jellemzően vagyon elleni bűncselekményeket követnek el.

Az alábbi bűnmegelőzési felhívásban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy kötelességünk odafigyelni az idősekre.

Néhány jó tanács!

  • Mindenképpen gondoskodjon otthona biztonságáról! Amennyiben lehetősége van arra, hogy riasztóberendezéssel védje otthonát, azt feltétlenül tegye meg. Az ajtó nyitás védelmében biztonsági lánc, kémlelőnyílás, biztonsági keresztzár, valamint hang és fény mozgásérzékelők felszerelését ajánljuk.
  • Amennyiben otthonában nagyobb pénzösszeget tart, azt mindig tegye biztonságos, mások által nem ismert helyre. A pontos hely ismerete csak önre tartozik, azt senkivel ne ossza meg!
  • Ismeretlen eredetű eszközökkel házalókat, vagy egyéb trükkös indokokkal becsengető személyeket NE engedjen be otthonába! Amennyiben valamelyik szolgáltatótól (víz, gázművek, kábel TV, elektromos szolgáltató, stb.) keresik, kérje el a hivatalos minőségét igazoló igazolványát. Ha kétsége van, kérjen visszajelzést az adott szolgáltatótól arra vonatkozólag, hogy valóban küldtek-e munkatársat, szakembert Önhöz!
  • Ha ismeretlen személy rendőrnek illetve hivatalos személynek adja ki magát, minden esetben kérje el az arcképest igazolványát, jelvényének számát figyelje meg. Az igazolvány felmutatása kötelező!
  • Törekedjen jó kapcsolatot ápolni szomszédjaival. Kölcsönösen figyeljenek egymás otthonaira, ha gyanús idegent lát lakásaik közelében, azonnal hívja a rendőrséget.
  • Utazáskor, vásárláskor a zsebtolvajok ellen a legjobb védekezés, ha táskáját többször ellenőrzi, hogy zárva van-e, azt minden estben tartsa közvetlen testi őrizetében. Fontosabb iratait, értékeit zárható belső zsebekben rejtse el!
  • Az ATM automatánál történő pénzkivételkor járjon el mindig nagyon körültekintően. Válasszon forgalmas helyet, amennyiben megoldható kísérje el Önt valamelyik hozzátartozója. PIN kódját ne tartsa kártyája mellett.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük, hogy azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, illetve 112-es számon!

Pomázi ovisok látogattak el a kapitányságra

A Szentendrei Rendőrkapitányság rendőrei a közelmúltban a kapitányság épületében fogadta a pomázi Napsugár ovisait és pedagógusaikat. Az ovisokat bűn- és baleset-megelőzési programokkal fogadtuk, bemutattuk számukra a rendőrök munkáját.

A programokon a gyerekek ügyességi pályán tehették próbára közlekedési ismereteiket, megtekinthették a szolgálati gépkocsikat, betekintést nyerhettek az ujjnyomatvétel és a fényképezés rejtelmeibe, valamint bemutattuk a rendőrségi eszközöket, melyek nagy népszerűségnek örvendtek.

A gyerekek valamennyi helyszínen nagyon élvezték a programokat.

Pénztárcát lopott a kisboltból

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást N. Ferenc 62 éves tahitótfalusi lakossal szemben.

A 62 éves férfi 2017. július 27-én a kora délutáni órákban Tahitótfalu egyik közintézményében szóváltásba keveredett egy ott tartózkodó férfivel. A helyi lakos a vita során a sértettet pólóját megragadta, elszakította, majd a férfit megrúgta és megütötte. Az eljárás során N. Ferencet a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

A szentendrei rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

Bútort indult vásárolni, helyette lopott

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott E. Renátó 23 éves szigetmonostori lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2017. szeptember 27-én a délelőtti órákban megjelent egy pócsmegyeri házban, hogy az ott eladó bútorokat jött megnézni. A tulajdonos az ingatlanba beengedte, majd ott körbevezette. A férfi az egyik szobából készpénzt tulajdonított el, amelyet az utcában egy fa alá eldugott. A szentendrei rendőrök a 23 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrök a férfi ellen folytatott eljárást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Súlyos sérülést okozott

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott M. András 56 éves budapesti lakos ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2017. július 13-án az esti órákban Pomázon egy hétvégi ház teraszán előzetes szóváltást követően az apósát megütötte, aki ennek következtében a teraszról leesett. A bántalmazás során a sértett súlyos sérülést szenvedett

A szentendrei rendőrök a M. Andrást budapesti lakost gyanúsítottként hallgatták ki, a lefolytatott nyomozást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték Szentendrei Járási Ügyészségre.

 

Szentendrei Rendőrkapitányság

« 2023. november » loading...
h K s c p s v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
csü 30

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
csü 30

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.