2023. május 30., 11:52

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya és a Szentendrei Rendőrkapitányság Kő-hegyi juniális a bűnmegelőzés jegyében címmel rendezvényt szervez, amellyel a kiemelt kockázatú áldozati csoportra, a kiskorúakra, a szentendrei általános és középiskolák diákjaira fókuszál.

Időpont:  2023. június 1. (csütörtök), 8:00-14:00

A program célja, hogy a résztvevő gyerekek figyelmét felhívják az egészséges életmód, a környezet- és állatvédelem fontosságára, illetve csapatokban bűnügyi feladatokat oldjanak meg.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársával együttműködve szervezi meg a bűnmegelőzési programot és egyben vetélkedőt.

A rendezvényen a szentendrei Református Gimnázium, a Templomdombi Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Petzelt József Technikum és Szakképző Iskolai, és a Móricz Zsigmond Gimnázium diákjai vesznek részt – összesen 64 fő, 8 csapatban.
A diákoknak a Kő-hegy lábánál felállított kiindulási ponttól kell feljutni a Czibulka János Kőhegyi Menedékházhoz, útjuk során feladatokat kapnak, illetve a teljesítés ideje is a verseny része.

Az esemény biztonságos és zavartalan lebonyolítása érdekében a Kálvária út végén lévő körforgalmat 7:30 és 10:30 között elzárják a forgalom elől.

Borítókép: Szentendre Város Baleset-Megelőzési Bizottsága Facebook oldala