2017. augusztus 23., 13:12
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre Város Önkormányzatának hivatalos közleménye – Budapest Rally 2017

A 2017. szeptember 1-2. között megrendezésre kerülő Budapest Rally kapcsán sok lakossági észrevétel érkezett az önkormányzathoz a várható zajszennyezés ügyében.

A Budapest Rally gyorsasági autóverseny útvonala Szentendre mellett Pilisvörösvár, Esztergom, Visegrád, Lepence, Pilismarót, Pilisszentlászló, Dobogókő útszakaszain át vezet. A lebonyolításra kerülő verseny egyik szakasza Szarvashegy területét is érinti, ahonnan a három éve megrendezett verseny miatt lakossági panasz érkezett.

A Budapest Rally lebonyolításához a szervezők megkapták a szükséges úthasználati engedélyeket, a Pilisi Parkerdőgazdaságtól, illetve a közútkezelő hatóságoktól. Az úthasználati engedélyek kiadásában Szentendre Város Önkormányzatának illetékességi köre nincs, ahogyan ráhatása sincs a pályakijelölésre, illetve, hogy megakadályozza a verseny megrendezését.

Verseghi-Nagy Miklós mindezek mellett, a lakossági kéréseket szem előtt tartva levélben fordult a versenyt lebonyolítókhoz, kérve a pályakijelölés módosítását. Levelében felszólította a szervezőket: fokozott figyelmet fordítsanak arra, hogy a versenyautók a lakott területen jelentős zajhatást ne eredményezzenek, a városi közlekedést ne akadályozzák.

Mindezek ellenére a verseny honlapján található információ szerint a Visegrád-Szentendre útvonal egy gyorsulási szakasz. A város vezetése felháborítónak tartja, hogy kérése ellenére a verseny útvonalát Szentendre lakott területének közvetlen közelében jelölték ki a szervezők, és erre a Pilisi Parkerdő engedélyt adott. Mindezt határozott kérésük ellenére (levél: Itt). Ez a gyorsulási verseny útvonal elfogadhatatlan a szentendreiek számára! A városvezetők kezdeményezik a verseny szervezőinél és a Pilisi Parkerdőnél, hogy kérésüknek megfelelően módosítsák a  versenypálya útvonalát!