2023. október 6., 12:12

Látványosan halad a leégett áruház romjainak bontása, a tervek szerint három hét múlva átadják a helyén kialakítandó ideiglenes parkolót. A régészek is munkához láttak. A MOL-kút mögötti parkolórész már október 7-től használható lesz.

A tegnapi munkakezdés után a polgármester ma is felkereste a helyszínt, hogy tájékozódjon a kivitelezésről. A Szentendre.hu-nak elmondta: a bontás gyors ütemben, látványosan halad. A kivitelezők tájékoztatása szerint várhatóan három hét múlva át tudják adni a parkolót. A murvás parkoló déli részén az autónként 2,5×5 méteres szabványnak megfelelően kijelölt parkolóhelyeket szabályosan használják az autósok, amit ismételten megköszönt a polgármester.

Alábbi fotóink az első munkanap végén készültek:

A régészeti feltárás is elkezdődött az új áruház tervezett helyén. A régészek számára elkerített munkaterület mellett, a MOL-kút mögött újabb ideiglenes parkolórészt alakítanak ki ma, amit szombattól már használhatnak a szentendreiek.

Fülöp Zsolt ma bejárásán személyesen kereste fel a környéken lévő üzleteket, az ott tartózkodó taxisofőröket és tájékoztatta őket az építkezés várható ütemezéséről.

Friss, pénteki felvételek a helyszínről:

(Fotó: Bellai lászló / Szentendre.hu)