2023. október 24., 19:53

A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően a leendő új SPAR-áruház helyén zajló régészeti munkák jól haladnak. A munkálatok most megkívánják, hogy tovább bővüljön a feltárási terület, ezért a mobilkerítést öt méterrel eltolták és a parkoló déli részén alakítottak ki új parkolóhelyeket.

Az itt rendelkezésre álló parkolóhelyek száma így csökken, illetve keskenyebb lesz a hátsó parkolóhelyek felé vezető út, így a korábbinál figyelmesebben érdemes használni a kihelyezett forgalomtechnikai tükröt. Ezzel párhuzamosan a murvás parkoló déli részét a kivitelező feltöltötte, és kiszalagozza a parkolóhelyeket. 

Szintén változás a korábbiakhoz képest, hogy módosult a lebontott áruház helyére tervezett ideiglenes parkolóhelyek átadási határideje: a kivitelező tájékoztatása szerint a korábban tervezett október 26. helyett november 9-én vehetik azokat birtokba a szentendreiek. Ennek oka, hogy a leégett áruház alapozása sokkal mélyebb, mint ahogy előre látni lehetett, és ennek szakszerű eltüntetése jelentős plusz munkát jelent a kivitelező számára.

(Fotó: Bellai László / Szentendre.hu)