2018. június 28., 12:56
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rendészeti középiskolások gyakorlata

A budapesti Than Károly Szakközépiskolájának 10. osztályos tanulói a Szentendrei Rendőrkapitányságon június 18-án kezdték meg a 2017/2018-as tanév nyári összegfüggő szakmai gyakorlatukat, rendészet közszolgálat ágazaton. A diákok a kapitányságon együttműködési megállapodás keretében ismerkedtek a rendőri hivatással, a különböző szakterületek sajátosságaival. Gyakorlatuk során Kovács László r. ezredes kapitányságvezető előadást tartott többek közt a közterületi járőrszolgálatról, a rendőrség adatkezeléséről, valamint bűn- és baleset-megelőzési feladatokról is. Bűnmegelőzési feladatként a diákok „A nyár veszélyei” és „Vagyonvédelem” témakörben szórólapokat készítettek, melyet a leányfalui termálstrand területén prevenciós céllal ki is osztottak a vendégeknek.

 Szentendrei rendőrök segítettek megtalálni egy 12 éves kislányt

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai június 21-én 13.30-kor kapták a jelzést, amely szerint a visegrádi Fellegvárhoz vezető erdei úton egy 12 éves kislány családjától lemaradt, majd feltehetően eltévedt az erdőben, hozzátartozói nem találják. A bejelentő által megadott személyleírás és ruházat alapján a Szentendrei Rendőrkapitányság szolgálatban lévő rendészeti és bűnügyi állománya haladéktalanul megkezdte a gyermek keresését. Az eltűnéssel szűkebben érintett erdei út és vár környezete mellett a rendőrök a kereskedelmi és egyéb szolgáltató egységeket is felkeresték adatgyűjtés és figyelemfelhívás céljából, amelynek közel egy óra alatt meg is lett az eredménye. A Fellegvár parkolójában üzemelő egyik büfé alkalmazottja felismerte a gyermeket, és a rendőrök által megadott szolgálati telefonszámon értesítette a kutatásban résztvevőket. A gyermeket ezt követően a rendőrök sérülés- és panaszmentesen átadták édesanyjának.

Biztonsági őrt bántalmazott

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott B. Katalin pócsmegyeri lakos ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 38 éves nő tavaly októberben a szentendrei Kormányhivatal tárgyalójában gyermekfelügyeleti joggal kapcsolatos gyámhivatali tárgyaláson vett részt. A meghallgatás során a sérelmei miatt szidalmazta a személy- és vagyonőrt, majd tettleg is bántalmazta. A kihallgatás során B. Katalin a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az ellene folytatott eljárást a vizsgálók a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Szentendrei Rendőrkapitányság