2023. április 6., 14:10
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A „TeSzedd!” – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója, amelyet az idén 11. alkalommal rendeznek meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. A részvételre április 11-ig lehet jelentkezni a szelektalok.hu/teszedd/ weboldalon.

Az akció szervezője és koordinátora az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket. Az idei TeSzedd! akcióra 2023. április 22-28. között kerül sor.

A TeSzedd! akció keretében az elmúlt években több ezer tonnányi illegálisan lerakott hulladéktól tisztították meg az önkéntesek az országot. Csak tavaly közel 850 tonna szemetet gyűjtöttek össze 893 helyszínen oktatási intézmények, baráti társaságok, cégek, munkahelyi vagy helyi közösségek.

A 2023. évi TeSzedd! akció keretében az önkéntesek által összegyűjtött hulladékok elszállításának és ártalmatlanításának költségeit, valamint a hulladék összegyűjtéséhez szükséges eszközök (kesztyű, zsák, kötöző) beszerzését az Energiaügyi Minisztérium támogatja.

A hulladékgyűjtési akcióra 2023. április 11-ig ITT lehet jelentkezni. 

A részvételi feltételek, részletes  tájékoztató megtalálható a fenti weboldalon. Kérdés esetén a szervezők az  +36-30-119-1866 (főmenü 6-os gomb) telefonszámon vagy az info@teszedd.hu e-mail címen állnak az érdeklődők rendelkezésére.