2020. április 9., 15:16
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Több lakossági bejelentés is érkezett az önkormányzathoz, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozás nem csökkentette a Pap-szigetre látogatók számát. A szabadidejüket a természetben töltők pedig sajnos gyakran hagynak maguk után hulladékot, ami a járvány idején fokozott veszélyeket rejt. Az emberi erőforrás hiánya és a fertőzésveszély miatt most mindenkit arra kérünk, fokozottan vigyázzon a környezetére!  

A Városi Szolgáltató túlterhelt munkatársai igyekeznek rendben tartani a város minden területét, most rájuk is fokozottan figyeljünk, ne adjunk nekik plusz feladatot. A Pap-szigeten a hátrahagyott hulladékot korábban rendszeresen szedték önkéntes segítők, ez azonban – tekintettel a járványügyi helyzetre – most nem várható el.

A Pap-szigeten az autós jelenlét is egyre nagyobb. A behajtás gépjárművel nem tiltott, de, arra kérünk mindenkit, lehetőleg kerüljék el ezt a területet, és ne parkoljanak a zöld felületeken.

Az önkormányzat kérésére a szokottnál is rendszeresebben ellenőrzik majd a Pap-sziget környékét a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság járőrei.

Természetesen a fenti kérések vonatkoznak városunk minden területére. Vigyázzunk egymásra, és fokozottan figyeljünk a környezetünkre!

#maradjotthon