2017. szeptember 18., 08:42
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szeptember 19-én, kedden tartják a szentendrei mobil árvízvédelmi fal éves építési gyakorlatát a Duna-korzón, a helyszínen ezért ideiglenes forgalmi rend lép életbe. Lezárják a VSZ Nzrt. parkolóját is.

2017-ben szeptember 19-én tartják a mobil árvízvédelmi fal próbaépítését. A gyakorlatot minden évben megrendezik. Ekkor kerül sor az építésben résztvevők oktatására és a fal elemeinek karbantartására is.

Az árvízvédelmi gyakorlat idején ideiglenes forgalmi rend lép életbe a helyszínen. A próbaépítés során az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani az arra közlekedőknek:

  • 2017. szeptember 19-én kedden reggel 6.00 órától a Duna-korzón a Péter Pál utca kereszteződésétől a gépjármű forgalom a Lázár cár tér irányába egyirányú lesz, félpályás, illetve időszakos 5-10 perces útlezárással, várhatóan 16.00 óráig. A Lázár cár tér felől a Duna-korzóra csak a Rév utca irányába lehet kikanyarodni, a Péter Pál utca irányába tilos lesz behajtani. A Duna-korzó a  Rév utca felől zsákutca lesz a Lázár cár térig, a Lázár cár tér és Bem József utca között a kialakított parkolóhelyeket lezárják, ott megállni és várakozni tilos lesz.
  • A szervizút teljes lezárása miatt a gyalogosok a Duna-korzón csak a város felé eső járdán közlekedhetnek.
  • A kerékpárosok mindkét irányba használhatják a Duna-korzót. Az áruszállítást a Péter Pál utca irányából az érintett szakaszon mindvégig biztosítják.

2017.09.19-én a mobil árvízvédelmi fal próbaépítése miatt lezárják a VSZN Zrt. parkolóját is, mind az ott dolgozók, mind a lakosság számára. Ideiglenesen a parkolóval szemben található zöldfelületen lehet parkolni.

Figyelem! A mobil árvízvédelmi fal építési gyakorlata alatt az építési területre belépni tilos, oda csak az arra jogosultak léphetnek be! 

Kérjük, hogy az érintett területen figyelmesen közlekedjenek, a gyakorlatot ne zavarják! Előre is köszönjük megértésüket és türelmüket!