2023. május 25., 21:31

Az önkormányzat kész a 250 milliós beruházás megkezdésére, a közbeszerzésen már túlvagyunk. A DMRV is zöld utat kapott a fenntartó minisztériumtól a szentendrei munkához. A város és a közműszolgáltató közösen azért dolgozik, hogy minél hamarabb indulhasson az ívóvíz-gerinchálózat cseréje, majd az követően az út felújítása – tájékoztatta a Szentendre.hu-t Fülöp Zsolt polgármester. 

Az útrekonstrukció pályázati támogatásból, a Kálvária út Hamvas Béla utca és Damjanich utca közötti szakaszán valósulhat meg mintegy 730 méter hosszúságban. A beruházásnak köszönhetően a gépjárműközlekedés biztonságosabbá válik, a V8 Uszodánál megvalósuló két új gyalogátkelőhely pedig a gyalogosok számára biztosítja a biztonságos átkelést a forgalmas csomóponton. Az érintett szakasz melletti zöldterületeken fákat és növényeket is telepít az önkormányzat.

„Már nagyon vártuk ezt a hírt, hiszen addig nem kezdhetjük el az útfejlesztést, amíg a közműkiváltás meg nem történik” – mondta el Fülöp Zsolt.

A közbeszerzésen már a DMRV is gőzerővel dolgozik. A város és a vízközműszolgáltató is abban érdekelt, hogy a munkálatok a nyár folyamán befejeződjenek.