2022. november 24., 13:52
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Kálvária út felső szakaszának rekonstrukciójával folytatódik az önkormányzat ciklusokon átnyúló projektje, melynek célja Szentendre fő gyűjtőútjainak felújítása. A beruházással a város egyik legforgalmasabb útjának minőségi fejlesztése valósul meg: az útburkolat és a padkák cseréjén túl két új gyalogátkelőhely épül; az érintett szakasz melletti zöldterületeken fákat és növényeket is telepítenek. 

A több mint 30 éve épült Kálvária út Szentendre város közúthálózatának fontos eleme, gyűjtőúti funkcióval. A Püspökmajor lakótelepet köti össze a 11 sz. főút 2×2 sávos belterületi szakaszával. A nagy forgalmú gyűjtőút a Püspökmajor lakótelep, László telep fő közlekedési útvonala is. E két területen él a város 25%-a, közel 5000 fő a lakosságszám, e mellett gimnázium, általános iskola, bölcsőde, három óvoda és a városi uszoda is itt helyezkedik el, ami további jelentős forgalmat generál a város más részein élők részéről is. A felújítandó utcán közlekedik a helyi buszjárat is.

Szentendre önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.2.3- 21-PT1-2022-00074 számú sikeres pályázatával 249.690.675 Ft támogatást nyert a felújításra, mely a Kálvária út Hamvas Béla utca és Radnóti Miklós / Damjanich utca közötti szakaszon valósulhat meg mintegy 730 méter hosszúságban. A beruházásnak köszönhetően a gépjárműközlekedés biztonságosabbá válik, a V8 Uszodánál megvalósuló két új gyalogátkelőhely pedig a gyalogosok számára biztosítja a biztonságos átkelést a forgalmas csomóponton.

Kapcsolódó anyag:

A gyermekjóléti szolgálat új épületére is sikerrel pályázott Szentendre