2024. február 2., 00:01

A szerződés meghosszabbított határideje előtt szeretné befejezni a kivitelező, Swietelsky Magyarország Kft. a Kálvária út felújítását. Elkészült a V8 előtti, illetve melletti, Fehérvíz utcai gyalogátkelő. Folytatódik a még be nem fejezett járdaszakaszok aszfaltozása és a felújításhoz kapcsolódó forgalomtechnikai jelzések kiépítése.

Az önkormányzat által megrendelt pótmunkák miatt a Swietelsky Magyarország Kft.-vel március 31-ig meghosszabbították a szerződést. Az önkormányzat a tervekben nem szereplő, de fontos felújításokat rendelt meg: így a V8 és a Hamvas Béla utcai járdaszakasz felújítását, a Damjanich utcánál a járda szélesítését, a távközlési aknafedlapok javítását.

A Strabag Kft. elvégezte a gyalogátkelőnél kért kisebb javítási munkákat és január végére befejezte a gyalogátkelő teljes kivitelezését.

Az időjárási viszonyoktól függő ütemben a járdaszakaszok – Hamvas Béla utca és a V8 közötti, a Barcsay Jenő Általános Iskola előtti, valamint a Károly utcánál a buszmegálló körüli járdaszakasz – elmaradt aszfaltozása, valamint az útfelújításhoz kapcsolódó forgalomtechnikai táblázások és felfestések várhatóan március végéig készülnek el.