2016. február 24., 14:46

Screenshot_2016-02-24-14-43-40-451A Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat fogolyszökés bűntettének megalapozott gyanúja miatt O. József 27 éves pomázi lakos ellen. 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a pomázi férfit 2016. február 8-án a délelőtti órákban más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnügyi őrizetbe vette.  A férfi az őrizetbe vétel időtartama alatt, a rendőrségi fogdába történő átkísérését megelőzően a Szentendrei Rendőrkapitányság hátsó udvaráról az éppen bezáródó gépjárműkapun 18 óra 05 perckor kiszaladt, abból a célból, hogy magát a rendőri kényszerintézkedés alól kivonja. Őt a Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának hivatásos állományú tagjai 18 óra 10 perckor a Szentendrei HÉV-állomás előtti buszállomáson elfogták, majd ezt követően a rendőrkapitányság épületébe előállították.

O. Józsefet a nyomozók a bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárást a napokban befejezték és a Szentendre Járási Ügyészség részére bíróság elé állítási javaslattal megküldték az iratokat.