2022. június 14., 17:34
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendrei Teátrum és Nyár 2022 programsorozat keretében, július 8-án, a Városháza udvarán elevenedik meg a Macskadémon, a Pinceszínház és Gergye Krisztián Társulata közös produkciójaként.

„(…) A Macskadémon másodszor bukkan fel a macskaköves sikátorairól híres városban, mert éppen tíz éve, a 2012-es nyári fesztiválon egyszer előadták Szentendrén, felolvasószínházi keretek között. Idén viszont már nagyszínpadon, a Városháza udvarán láthatjuk, valódi szcenikával, igazi színházként. Lőrinczy György, a Teátrum igazgatója a próba kezdete előtt elmondta, azt szereti legjobban a munkájában, hogy össze tud hozni egy projektbe olyan tehetséges pályatársakat, akik addig még nem játszottak együtt. (…) A történet egy négylakásos társasházban játszódik, ahova beköltözik Orsi, a testképzavaros, magányos fiatal nő. Itt él Bori néni, a szebb napokat látott úriasszony, férje Máté bácsi, aki alkoholproblémákkal küzd, és András, a depressziós író. És itt vert tanyát a rejtélyes démon is, aki több alakban megjelenve mozgatja a szálakat a házban.

Bori nénit Nádasy Erika játssza, aki a Miskolci Nemzeti Színházból jön vendégségbe (…), Máté bácsi szerepére a szabadúszó Mertz Tibort hívták, aki a Budaörsi Latinovits Színház bemutatóinak fontos szereplője – egyébként a Figaró házasságában is láthatjuk majd Szentendrén.

Narrátorként pedig maga az író, Karafiáth Orsolya debütál, „nyilván, egy teljesen semmitmondó kosztümben”, ahogy Gergye Krisztián megjegyezte, utalva azokra, a divat-influenszereket is megszégyenítő, extravagáns outfitekre, melyekben Karafiáth nyilvános eseményeken szokott megjelenni.

Gergye Krisztián az olvasópróba végén elmesélte, hogy a tavaly nyári szentendrei fesztiválnyitó gálán határozta el, hogy megrendezi a mjuzikel komédiát. Azt is elmondta, hogy egyedi látvány-, forma-, és mozgásvilágú darabot szeretne alkotni, majd hozzátette – derültséget kiváltva -, hogy szigorúan „lila gőz-mentes” előadás víziója lebeg a szeme előtt, itt nem lesz helye elvontságnak. Személyes ambíciója, hogy annyi komoly rendezés, koreográfia, téma után, végre a humorát is megcsillogtassa a közönségnek és a szakmának” – írja a színházonline.hu 

Az előadás  időpontjai:
Premier: 2022. július 8. (péntek), 20:30 jegyvásárlás>>
2022. július 9. (szombat), 20:30 jegyvásárlás>>
2022. augusztus 21. (vasárnap) 20:30 jegyvásárlás>>
2022. augusztus 23. (kedd) 20:30 jegyvásárlás>>
Esőnapok: július 10. (vasárnap), augusztus 24. (szerda)

(Borítóképünk a színészek olvasópróbáján készült. Fotó: Art&Lens)