2022. július 14., 09:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kikinda, Prága, Hernádszentandrás és Párizs Budapesttől mért távolsága összesen 2078 km. Ezt a távolságot teszik meg az előadás résztvevői azért, hogy közösen alkothassanak a színpadon. A Kreatív Európa program támogatásával, a Szentendrei Teátrum keretében megvalósuló előadásban Magyarország, Franciaország, Csehország, és Szerbia hátrányos helyzetű fiataljai lépnek fel.

A szervezők az előadás teljes bevételét a borsodi hátrányos helyzetű gyerekeket segítő InDaHouse Hungary Egyesületnek adományozzák, ahonnan a magyarországi résztvevők érkeznek.

A fellépők tíz nap alatt a művészet segítségével közös nyelvet találnak maguknak, miközben megpróbálják áthidalni a társadalmi és kulturális különbségeket, megtartva ugyanakkor mindazon értékeket, amit magukkal hoznak. A résztvevők többsége hátrányos helyzetű fiatal, aki először áll majd színpadon, az őket segítők pedig olyan szociálisan elkötelezett alkotók, akik a művészet eszközeivel szeretnék a társadalmat elfogadóbbá és nyitottabbá tenni. Az előadás egy kétéves módszertani folyamat része: négy ország négy művészeti szervezetének együttműködése, az Európai Unió támogatásával.

Az esemény időpontja: 2022. július 28. (csütörtök) 20:30-22:00
Helyszín: Városháza udvara (Városház tér 3.) – Esőhelyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, színházterem (Pátriárka u. 7.)

Az előadás hossza: 70-90 perc (szünet nélkül)
Jegyár: 1500 Ft, jegyek ITT kaphatók.