2022. július 21., 08:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendrei Teátrum 5 éves az IZP címmel, öt egymást követő napon táncest előadást rendez a Városháza udvarán. A táncesteken kívül filmvetítésekkel, szakmai beszélgetésekkel és performanszokkal várják a közönséget a Dunakorzón.

„5 éves az IZP”
Az Imre Zoltán Programot 2017 januárjában hirdette meg a Nemzeti Kulturális Alap. A program célja lehetőséget biztosítani ifjú művészek számára a bemutatkozáshoz, segíteni pályakezdésüket. A program kiemelten támogatja a pályakezdő alkotók társművészetekkel együttműködésben születő új alkotásait, azok találkozását a közönséggel, valamint a korszerű táncművészetet népszerűsítő komplex, interaktív oktatási kezdeményezések szervezését. Emellett hangsúlyt fektet a nemzetközi kapcsolatok építésére, és a külföldön elérhető szakmai programokon való részvétel támogatására. A programmal az 1997-ben elhunyt kiemelkedő alkotó emlékét is ápolja a Nemzeti Kulturális Alap. Imre Zoltán művészetét a nyitottság, a kísérletezés és a komplex színházi gondolkodás jellemezte, aki kitüntetett figyelmet fordított az ifjú, tehetséges koreográfus és táncművész nemzedékre. Öröksége követendő példa a táncművész társadalom minden generációja számára. A kollégium vezetője Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója. A kollégium tagja: Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója, Nagy Zoltán, a Sín Kulturális Központ igazgatója és Kovács Gerzson Péter, a TranzDanz művészeti vezetője.

A programban szereplő alkotók és művek:
Gera Anita/DanceLab: A meztelen majom
Wéninger Dalma: Stations és Maday Tímea Kinga: Luna
Sebestyén Tímea: Suprema és Cuhorka Emese-Molnár Csaba: Mestermunka
Tóth Laura: Follia és Csuzi Márton: Hepp
Kiss Róbert: The second sex és Vasas Művek: EXIsT

Az előadások augusztus 5-9-ig, péntektől keddig, 20:00 órai kezdéssel tekinthetők meg a Városháza udvarán (Városház tér 3.)
Esőhelyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, színházterem (Pátriárka u. 7.)
Jegyár: 1500 Ft, az előadásokra jegyek ITT vásárolhatók.