2017. április 5., 09:53

FeLugossy László, Bukta Imre és Szirtes János a MűvészetMalomban! Megnyitó: 2017. április 8. szombat, 18 óra.

FeLugossy László, Bukta Imre és Szirtes János képzőművészek a gravitációt legyőzve lebegnek Szentendre felett azon a plakáton, amely a MűvészetMalomban most nyíló közös tárlatukat hirdeti. Ez a lebegés, idegen szóval levitáció fejezi ki a városhoz való viszonyukat. Mindhármuk alkotói pályája – bármennyire is eltérőek – szorosan kapcsolódott egykor a városhoz, annak művészeti hagyományaihoz. Ma már Szentendrétől távol élnek és alkotnak, mégis sok szállal kötődnek hozzá. Ez a kötődés és elszakadás, a nehézkedés és felemelkedés viszonya adja a Levitáció című tárlat témáját.

Bukta Imre, FeLugossy László és Szirtes János másfél évig készültek erre a közös megmutatkozásra a MűvészetMalom különleges hangulata inspirálta installációkkal, fotósorozatokkal és videómunkákkal. A rendhagyó tárlaton hagyományos értelemben vett táblakép nem lesz látható. A húszegynéhány alkotás között számos érdekesség, különleges látvány is fogadja a látogatót.

Aki egy ’60-as évekből származó IL 22-es repülőgép pilótafülkéjével, akár egy öt és fél méteres, a kiállítótérbe belógatott jegenyefával, akár egy börtönt idéző installációval is találkozhat ezen az izgalmas kortárs tárlaton.

 

A kiállítás április 8. és június 11. között látogatható.