2023. szeptember 21., 15:51
Szeptember 26-án, 18 órakor a kivitelezőkkel közösen lakossági fórumot tart az önkormányzat a Kálvária úti felújításról a Barcsay-iskola udvarán, a közelmúltban telepített DMRV-ivókútnál. A fórumon minden részletkérdést tisztázhatnak a jelenlévők.

Az elhúzódó közbeszerzési eljárás miatt csúszott a kivitelezés az őszi hónapokra, de a kivitelezők vállalták, hogy eleget tesznek az önkormányzat kéréseinek. Így folyamatosan biztosítják a kétirányú közlekedést, az intézmények elérhetőségét, a szakaszos, félpályás útlezárásoknál a forgalomirányításban figyelembe veszik az aktuális forgalmi helyzetet a torlódások csökkentése érdekében.

A felújítás a munkaterület átadása után, szeptember 27-én kezdődik, a felújítás részleteiről korábbi cikkünkben írtunk.

A közlekedéssel kapcsolatos fontosabb tudnivalók:

  • A Kálvária úti munkák az útszegélyek felújításával kezdődnek, ami szakaszosan útszűkülettel fog járni.
  • A december végéig tartó rekonstrukció során az útpálya burkolatának előkészítése és aszfaltozása félpályás útlezárással jár.
  • A kivitelező a munkát a Radnóti/Damjanich utca felől kezdi, a Radnóti/Damjanich utca felől nézve az út bal oldalán.
  • A forgalomterelést a kivitelező munkatársai végzik, figyelembe véve az aktuális forgalmi helyzetet.
  • A gépkocsikihajtás akadályoztatásának várható időpontjáról a kivitelező értesíti az ingatlantulajdonosokat.
  • A legrosszabb állapotban lévő járdaszakaszokat is felújítják, a gyalogosok közlekedését a kivitelező biztosítani fogja.
  • Kálvária út 63. (élelmiszerbolt, zöldséges) előtt eltávolítják a sövényt és akadálymentesített járdát alakítanak ki.
  • A kivitelező a Barcsay iskola környéki felújítást igyekszik az őszi szünet idejére időzíteni, az iskola előtti parkoló a felújítás alatt is használható marad.
  • A kerülőútvonalak biztosítása érdekében a kerékpáros nyomvonal munkálatait összehangolják a Kálvária úti szakaszos félpályás útlezárásokkal.
Az útfelújítás ideje alatt torlódás, menetidő-növekedés várható, ezért arra kérik a gépkocsivezetőket, hogy lehetőleg kerüljék el a Kálvária út Hamvas Béla és Radnóti/Damjanich utca közötti szakaszát. Az iskolások szüleit pedig arra kérik, hogy szervezzenek telekocsis gyermekszállítást, vagy amíg jó idő van, válasszák a gyalogos vagy a kerékpáros közlekedést.
Megértésüket, türelmüket előre is köszönjük.