2018. június 30., 10:23
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Június 27-én tartották a Párbeszéd a városrészekért konzultációsorozat utolsó tavaszi fórumát a Püspökmajor-lakótelepen, Fülöp Zsolt önkormányzati képviselő körzetében. Az utcafórumok a nyári szünet után ősszel folytatódnak.

A lakók szerint körzetükben az egyik legégetőbb gond a parkolóhelyek hiánya: a Károly utcai lakók gyakran nem tudnak beállni a házuk elé. Panaszolták, hogy a körzetükben lévő szelektív hulladékgyűjtő nincs jó helyen, nyáron például nem tudnak aludni az üvegcsörömpöléstől, valamint sokan bolti- és egyéb szemetet is odatesznek. Jelezték, hogy rossz állapotban van a Szmolnyica sétány, illetve az ott lévő játszótér, de a Kondor Béla utcai játszótéren is szükség lenne karbantartásra, illetve árnyékolóra a kisposta mögötti játszótéren.

Szóba került még, hogy az egész lakótelepen rengeteg a kutyapiszok, a gyerekek nem tudnak a zöld területeken játszani. Szerintük a közterület-felügyelőknek gyakrabban kellene ellenőrzést tartani az ebtartás szabályainak betartatása miatt. Régi probléma, hogy a zöldhulladékot a tiltó tábla ellenére is közterületre teszik, ezért javasolták, hogy a tábla mellé tegyenek ki egy tájékoztató táblát is, hogy a Városi Szolgáltató Szabadkai utcai telephelyére is lehet vinni a zöldhulladékot. Kérték még az árnyékolás megoldását a fitneszparknál, illetve további padok kihelyezését.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester és a Városi Ügyfélszolgálat vezetője, Nagy Attila szerint megoldást jelenthetne a társasházakra szabott hulladékgyűjtés, vagy a sziget körbekerítése, zárhatóvá tétele, illetve a konténerek gyakoribb ürítésére is lehetőség van. A polgármester hozzátette, hogy a környéken tervezik kutyafuttató építését, és fontolóra veszik egy közterület-ellenőrzési akció megszervezését a kutyasétáltatás ellenőrzésére. Idén tervezik a fák pótlását és a napvitorla felszerelését a fitneszparkhoz, illetve a játszóterek karbantartása és a homok kicserélése is megtörténik.