Kedvcsinálónak napról-napra bemutatjuk a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvény három napja alatt kapható GastroArt desszerteket. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet egy fantázianévvel jelölt artisztikus desszertkompozícióban. A kilenc édességet kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezte és készítette el.
augusztus 26-28.
Kedves Kávézó és Étterem
Szentendre, Fő tér 13.
TONKABABOS HANGYAMISU
tiramisu tonkababbal, csokoládéöntettel Farkas Zsófia Óriáshangya műve alapján
Alkotópáros: Farkas Zsófia szobrászművész és Ludányi József, a Kedves Kávézó és Étterem tulajdonosa
Zsófia „Óriáshangya” című művére esett a választás a desszert-szobor megalkotásakor. Ez a plasztika formája miatt is, illetve a színvilága és a fényes lakkfelülete miatt is „ehetővé varázsolható”. A gömbölyded formákat egy-egy tiramisu gombóc alkotja, a vékonyabb nyúlványszerű elemeket pedig József javaslatára egy különlegesen finom tomkababos öntetből készül el. A tonkabab egy erős aromájú, különleges fűszer, az ízében parfümös vanília, mandula és az édes keleti fűszerek keverednek. Nagyon jól harmonizál a kávé aromájával.
Fotó: Deim Balázs
Kérjék és kóstolják a TONKABABOS HANGYAMISUT!