2016. augusztus 25., 14:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kedvcsinálónak napról-napra bemutatjuk a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva rendezvény három napja alatt kapható GastroArt desszerteket. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet egy fantázianévvel jelölt artisztikus desszertkompozícióban. A kilenc édességet kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezte és készítette el.

augusztus 26-28.

Kedves Kávézó és Étterem

Szentendre, Fő tér 13.

TONKABABOS HANGYAMISU

tiramisu tonkababbal, csokoládéöntettel Farkas Zsófia Óriáshangya műve alapján

Alkotópáros: Farkas Zsófia szobrászművész és Ludányi József, a Kedves Kávézó és Étterem tulajdonosa

gastrotonka2

Zsófia „Óriáshangya” című művére esett a választás a desszert-szobor megalkotásakor. Ez a plasztika formája miatt is, illetve a színvilága és a fényes lakkfelülete miatt is „ehetővé varázsolható”. A gömbölyded formákat egy-egy tiramisu gombóc alkotja, a vékonyabb nyúlványszerű elemeket pedig József javaslatára egy különlegesen finom tomkababos öntetből készül el. A tonkabab egy erős aromájú, különleges fűszer, az ízében parfümös  vanília, mandula és az édes keleti fűszerek keverednek. Nagyon jól harmonizál a kávé aromájával.

 

Fotó: Deim Balázs

 

Kérjék és kóstolják a TONKABABOS HANGYAMISUT!