2017. május 18., 11:49

Május 16-án a Vasvári-lakótelepen tartott szinte családias hangulatú fórumon Zakar Ágnes képviselő, Verseghi-Nagy Miklós polgármester, dr. Weszner Judit, a Városfejlesztési Iroda vezetője és Nagy Attila, az Ügyfélszolgálat vezetője válaszolt a lakók kérdéseire.

Fejlesztések

A lakók kérték a lakótelepi játszótér felújítását, padok kihelyezését a lakótelepre, illetve a meglévő, de már nem működő közkút javítását. Egy lakó felhívta a figyelmet, hogy a Nyár utca végén, a nemrégiben lefestett vázra még nem szerelték vissza a hintákat. A Deák utcában kérték a fekvőrendőr ívesebb kialakítását, hogy könnyebb legyen átmenni rajta.

Humoros jelenet volt, amikor szóba került, hogy egy 91 éves lakó kérésére a Tavasz utcai buszmegállónál elhelyeztek egy padot kis tetővel, de később kiderült, hogy a bácsi a másik oldalra szerette volna. Ott ugyan nagyon szűk a hely, de a padot már felállították, és hamarosan tető is kerül rá.

A lakók felhívták a figyelmet, hogy az óvoda mögötti játszótéren nem teljes körűen történt meg a helyreállítás. Dr. Weszner Judit elmondta, hogy az érintett terület a Pipiske utcai vízelvezetés kivitelezéséhez kapcsolódó felvonulási terület volt, sok vis maior helyzet adódott, de hamarosan megtörténik a helyreállítás.

 

Közlekedés

Többen is kérték, hogy a Vasvári úton is legyen buszközlekedés, mert sok idős ember él a környéken. Mint kiderült, a Volán már indított próbaképpen járatot, de a kihasználtsága alacsony volt. Végül a lakók javasolták, hogy a piaci napokon, tehát szerdán és szombaton legyen plusz járat.

Többen megjegyezték, hogy a Vasvári úton, az óvodánál hiába van kitéve 40-es tábla, az autósok nem tartják be, és a szülők figyelmét fel kellene hívni arra, hogy a gyerekek ne az út felőli oldalon szálljanak ki az autókból.

A kerékpárúttal kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy hamarosan tisztázódik a kishíd helyszíne. Az Eurovelo6 Kisoroszinál megy át a szigetre, és még zajlik Szigetmonostorral az egyeztetés, hogy hol jöjjön vissza Szentendrére. Két helyszín lehetséges: a belvárosi rév vagy a Határcsárda (a vízmű ezt a változatot támogatja). A polgármester szerint mindkét helyszínnek van előnye: a belvárosi révnél szép látvány lenne, és új rátekintést adna a belvárosra, ha pedig a Határcsárdánál épülne meg, akkor az egész szentendrei szakaszon felújítják a kerékpárutat.

 

Közvilágítás

Egy lakó köszönetet mondott az ügyfélszolgálat munkatársainak, akik kedvesen és gyorsan intézkedtek a hiányos közvilágítás ügyében. Zakar Ágnes elmondta, hogy hathatós közbenjárásának köszönhetően, az ígéretek szerint az Íjász utcában június végéig elkészül a lakók által kért közvilágítás bővítése. A lakók kérték, hogy a lakótelepi játszótérnél is legyen közvilágítás.

 

Köztisztaság

A lakók szerint a játszótérnél sűrűbben kellene elvinni a szemetet. A szelektív hulladékgyűjtő – ami zárt, csak a lakótelepiek tudják használni – tiszta és rendes, az ürítésénél van néha csúszás. Panaszolták, hogy már belefáradtak a Parola étterem mögött terület gondozásába, takarításába, és kérték a város segítségét ennek megoldásában, illetve hogy az ott lévő üveggyűjtő konténert gyakrabban ürítsék vagy szüntessék meg. Kérték kutyapiszok elhelyezésére alkalmas szemetesek elhelyezését a lakótelepen. A városvezetés ígérte ezeknek a problémáknak megoldását.

Panaszolták, hogy télen nem volt a lakótelepen hókotrás. Szóba került még, hogy a Vasvári utcában négy elszáradt, kidőlt fákat pótolni kellene. Egy lakó lelkesen felajánlotta segítségét, ha az önkormányzat ad facsemetéket.

 

Ingatlanadó

A közös képviselő kérte a polgármester segítségét a lakótelepre kirótt adó ügyében. Mint mondta, az adócsoport felszólította őket ingatlanadó fizetésére, évekre visszamenőleg, ami előtt értetlenül állnak, mert mind a 165 lakás után fizetik az adót. A polgármester szerint nemrégiben összeolvasás volt a földhivatali nyilvántartással, ami gépiesen történhetett, ez lehet a tévedés oka. Javasolta, hogy a jegyzővel egyeztessenek az ügy megoldásáról.

 

Egyéb témák

A lakók kérdezték, hogy várható-e a 11-es út felújítása, és szerintük éjszaka és hajnalban praktikusabb lenne a főúton a sárga villogó. Kérték, hogy a Bükkös-patak partján legyen több pad, ezzel kapcsolatban Zakar Ágnes elmondta. hogy két helyre is helyeztek ki padot a patak mentén a közelmúltban, az egyiknél éppen a patak híd felújítása zajlik, ezért használhatatlan. A további pad kihelyezéséről a képviselő asszony elmondta, hogy patakparton élőknek nehézséget okoz a padok környéki éjszakai randalírozás. A volt orosz laktanyával kapcsolatban elhangzott, hogy az állam újra pert indított a tulajdonos alapítvány ellen, tehát első fokon folytatódik a pereskedés, de a polgármester szerint a város érdeke az elhúzódó pereskedés helyett a peren kívüli megállapodás lenne.

« 2022. augusztus » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
hét 08

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 08

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
hét 08

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
hét 08
hét 08

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
hét 08
hét 08
hét 08
sze 10
csü 11

Barokk fesztivál Szentendre belvárosában

augusztus 11.. 08:00 - augusztus 14.. 17:00
pén 12

Római kori dunai őrhajó Szentendrén

augusztus 12. - augusztus 13.
szo 13

Galaxisok koncert a Barlangban

augusztus 13.. 20:00 - 22:00
sze 17

Teátrum 2022 / A feleség negyvennél kezdődik

augusztus 17. - augusztus 18.
sze 17
csü 25

Teátrum 2022 / Hárman a padon

augusztus 25. - augusztus 26.
pén 26