2016. március 1., 10:34
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kovács László r. ezredes, kapitányságvezető a 2016. február 18-án megtartott állománygyűlésen értékelte a Szentendrei Rendőrkapitányság 2015. évben végzett munkáját.

rendor_everetekelo2Az értekezleten Kovács László r. ezredes részletesen ismertette, hogy a kapitányság illetékességi területén az elkövetett bűncselekmények és ezen belül a közterületi jogsértések száma az elmúlt évhez – és visszatekintve a korábbi évekhez képest is – jelentősen csökkent. Továbbá ismertette a város és illetékességi területének közlekedési helyzetét is, valamint elemezte a közbiztonsági helyzetet is.

rendor_evertekeloAz ezredes úr hangsúlyozta, hogy az elért eredmények a kapitányságon dolgozó teljes, hivatásos és közalkalmazotti állomány munkájának köszönhető, ezért köszönetét fejezte ki az állománynak, akik nem csak a számok tükrében, hanem az állampolgárok visszajelzései alapján is eredményes szakmai munkát végeztek az elmúlt évben.

A kapitányságvezető hangsúlyozta továbbá, hogy az elért eredményekhez, sikerekhez a partnerek áldozatos munkája is hozzájárult, többek között Szentendre Város Önkormányzata segítette támogatásával a rendőrség munkáját.

Az ünnepi rendezvényen meghívott vendégként volt jelen Szentendre Város polgármestere és alpolgármestere, továbbá a Szentendrei Járási Ügyészséget, valamint a Szentendre Város Hivatásos Tűzoltóságát is képviselték.

Szentendre Város polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós az értekezlet zárásaként megköszönte a rendőrség és az önkormányzat közötti jó együttműködést, valamint méltatta a kapitányság 2015. évben végzett munkáját.

Az évértékelő állománygyűlés elöljárója Horváth Lajos r. ezredes, a Pest Megyei Redőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese volt, aki a Szentendrei Rendőrkapitányság tavalyi évi rendőri tevékenységét kiemelkedően jónak és szakmailag eredményesnek értékelte, továbbá meghatározta a 2016. évre vonatkozó és végrehajtandó feladatokat. A főkapitány-helyettes köszönetét fejezte ki a kapitányság munkatársainak a tavalyi év végén adódott migrációs feladatok végrehajtásában való közreműködésükért.

Eltévedt a család

Egy budapesti család telefonon kért segítséget a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központján keresztül 2016. február 20-án a késő délutáni órákban.

A bejelentő elmondta, hogy a kirándulni indultak a Szentendre környékén lévő erdőbe, azonban Lajosforrás közelében eltévedte. A rendőrök szolgálati autóval a forráshoz hajtottak, ahol felkapcsolták a jármű megkülönböztető fényjelzését, hogy ezzel segítsék a család könnyebb tájékozódását.

Az általuk adott leírás alapján a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársa egy széles földúton gyalogosan bement az erdőbe és ott megtalálta a házaspárt és két gyermeküket, akiket kérésükre a HÉV állomáshoz szállítottak.

Szentendrei Rendőrkapitányság