2016. március 11., 10:31
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre önkormányzata visszautasítja az alaptalan vádaskodásokat

Épített környezet tekintetében Szentendre évtizedes elmaradásokkal küzd, a jelenlegi vezetés számos leromlott állapotú, az alapvető karbantartást is nélkülöző létesítménnyel vette át a várost. A városvezetés egyik fő célkitűzése az épített környezet fejlesztése. A munka csaknem másfél éve megkezdődött, és az erőforrásokhoz mért lépésekben, de látványosan halad.

Utak építése, felújítása, új óvoda létesítése, iskolaépületek több éves felújítási programja, középületek energetikai korszerűsítése után a városvezetés Szentendre egy hangsúlyos, ám jó ideje méltatlan állapotban lévő pontján fogott felújításba. A 11-es főút alatt a HÉV-hez vezető aluljáró régóta a város szégyenfoltjának számított, pedig a tömegközlekedéssel érkezők számára ez a város kapuja. Az aluljáró és környezete rendezésével a városvezetés olyan problémához nyúlt, ami, bár hosszú ideje megoldásra várt, azt korábban senki nem vállalta magára.

A nyilvános pályáztatás után neves helyi építész tervei alapján felújított aluljáró már a műszaki átadás és a munkálatok lezárulta előtt látványos változáson ment át, áthangolva egész környezetét. Letisztult formáival, funkcionális elemeivel méltóvá vált a városhoz és az ide látogatók fogadására.

A beruházás még el sem készült, amikor az ellenzék megalapozatlan vádaskodásával próbálja mérgezni a helyi közéletet és elrontani a város örömét, ezzel kovácsolva politikai tőkét magának. A hazug vádakat az önkormányzat határozottan visszautasítja. Célunk a tisztességes, erőnkhöz mért építkezés. Eredményeinkre büszkék vagyunk, azokat elvitatni nem hagyjuk. A munkát folytatjuk, ahogy ezt a Párbeszéd Szentendréért konzultációsorozaton egyeztettük a polgárokkal, a várossal, a városért.

Beszámoló a HÉV-aluljáró megújulásáról