A XI. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál programsorozatában látogasson el a Borutcába is, ahol közel húsz, hazai kiváló pincészet és pálinkaház nemes nedűiből kóstolhatunk, miközben a színpadon jobbnál jobb koncertek várnak! Pénteken a Beatles örökzöldjeit idézi fel a remek The Bits zenekar, szombaton itt lesz Jónás Vera és a Besh o droM, vasárnap pedig a jazz rajongóinak játszik a Coquette Jazz Band.
A Borszínpad programja – Lázár cár tér
2016. augusztus 26. péntek
17:00 Oti Voice Bass
18:30 GYPS’N’RIPS FEAT. ORBÁN BORI
20:00 BG 5
21:30 The Bits – Beatles Emlékzenekar
23:00 DJ EMBRYO
2016. augusztus 27. szombat
15:30 KOVÁCS GÉMES JULIANNA és a KELETVARÁZS
A szentendrei látássérültek klubjának támogató programja
16:00 ZUMBABEMUTATÓ ZUMBA ÉVÁVAL
17:30 KRISTIANVICTORKREUTZ
19:00 Valami swing
20:30 JÓNÁS VERA EXPERIMENT Vera Jonas Music
22:30 BESH’O’DROM Besh O Drom
00:00 DJ SUEFO Suefo
2016. augusztus 28. vasárnap
15:30 WELLDANCE SE BEMUTATÓJA
16:30 COQUETTE JAZZ BAND The Coquette Jazz Band
18:00 HELLO KIDS HelloKids
19:30 VOLVOX Volvox
A Borutca kiállítói – Duna-korzó
BORKAS, SZIGETMONOSTOR
A Monostor Borház 2014-ben nyitotta meg kapuit Szigetmonostoron. Autentikus
látványpincénkben kiskereskedelmi értékesítés mellett félévente mindig más
gasztronómiai és művészeti élménnyel összekötve vendégül látjuk a vásárlóinkat.
A BORKAS Fröccsbuszainkkal célunk a boraink szélesebb körben történő megismertetése
és a minőségi fröccsözés elterjesztése.
CUVÉE, SZENTENDRE
Kiváló minőségű szekszárdi borokkal, Tarpa-pálinkákkal és házi készítésű grill
szendvicsekkel várják kedves vendégeiket a Cuvée Szentendre standján.
CSALLÓ PÁLINKA MANUFAKTÚRA, BALATONALMÁDI
Több mint 15 éve foglalkoznak pálinkafőzéssel családi vállalkozásban. Elkötelezett
hívei a hagyományos kisüsti rendszerű pálinkagyártásnak, de nem vetik el a
modern szerkezeti anyagok és saját fejlesztésű innovatív technológiák használatát
sem! Termékeiket főleg a gasztronómiai élvezetek kedvelőinek szánják.
www.csallo.hu • www.facebook.hu/csallopalinka
DIVINUS PINCÉSZET, EGER
A DIVINUS szó jelentése isteni, fenséges, nagyszerű. Ugyanakkor magában rejti
a VINUS, azaz bor, borozás szót is. A pincészet 12,5 hektár saját tulajdonú kiváló
földterületen gazdálkodik. A területek Egerben, Egerszalókon, Demjénben, Kerecsenden
és Nagytályán találhatóak. A pincészet borászati munkáinak szakmai
irányítója: dr. Pók Tamás.
EPERMESTER PINCÉSZET, TAHITÓTFALU
Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként jött létre a Szentendrei-sziget
150 éves hagyománnyal bíró epertermesztését is újjáélesztő vállalkozás, az
Epermester Pincészet, amely a világon először készít hagyományos szőlőborkészítési
technológiával 100% kiváló minőségű tahitótfalui földieperből eperbort.
GREGORIÁN PINCE, SZENT GYÖRGY-HEGY
A szőlő és bor különlegesen gondos kézimunkával végzett kezelése, a mikroklíma,
a vulkanikus talaj és a hagyomány mind érződik a családi gazdaság elsősorban
fehérborainak ízén, melyek mind könnyedén gyümölcsösek.
HILLTOP BORÁSZAT, NESZMÉLY
Borászatuk magas színvonalú munkájának, és egyedi mikroklímával rendelkező,
prémium ültetvényeinknek köszönhető, hogy kiváló, komplex ízű, összetett hatású,
telt boraikkal jelen vannak a nagyborok szegmensében is, és nemcsak a mindennapokban,
de egyedi alkalmakkor is kiállják a próbát, melyet mi sem bizonyít
jobban, mint a számtalan különböző borversenyen elért nagyszerű eredmény.
JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, KISJAKABFALVA
A Jackfall villányi prémium borászat 2014-ben bekerült a Gault&Millaut legjobb
hazai borászatokat bemutató adatbázisába. Boraik, a Cabernet Sauvignon Pillangó,
a Portugieser Gesztenyés és társaik egymás után nyerik el a legrangosabb hazai
versenyek legelőkelőbb díjait. Borászuk Kőszeli András.
KECZE ÉS HADY PINCÉSZET, ASZÓFŐ
A 2002-ben kedvtelésnek induló tevékenység idővel mélyebb gyökeret eresztett,
így a szőlő és a bor ma már családi életük szerves része. Az évek során eljutottak
oda, szőlőben és a pincében, hogy megtapasztalták a természet és a szellem
újjászületését. Céljuk: hagyományos, kézműves módszerekkel és szellemiséggel,
magas minőségű, szép borokat készíteni.
KOLONICS PINCÉSZET, SOMLÓ
A több generációra visszanyúló családi vállalkozás a Somló délkeleti oldalán, az
Apátság-dűlőben található. Pincészetük jelenleg két hektár termő olaszrizling, fél
hektár juhfark és fél hektár hárslevelű szőlővel rendelkezik. A borok klasszikus,
tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és
érleléssel.
KOVÁCS-HARMAT PINCÉSZET, VERSEND (VILLÁNY)
A Kovács-Harmat Pincészet családi gazdaság, amely az egyedülálló hangulatú
Versend „Orás” (Orásje) pincefaluban található. A völgyet körülölelő dombokon
terül el az öthektáros szőlő terület, melyet a család művel. Ezen kívül a villányi
borvidéken rendelkezik szőlőterülettel, mely a vörösborok alapanyagát biztosítja.
Mint hazánk legmelegebb, szubmediterrán éghajlatú borvidékein a termelt borok
illatban, zamatban gazdag testes borok.
LINBRUNN PINCÉSZET, VILLÁNY
A pincészet fiatal borászok és új technológiák bevonásával, ugyanakkor a
tradíciók tiszteletben tartásával figyel arra, hogy mindazt az értéket, erőt és ízt,
amit a szőlőbe belezárt a természet, megőrizzék, és munkájuk végén jó borként
tölthessék a palackokba mind a vásárlóik, mind a saját maguk örömére.
NEMES NEDŰK BORSZAKÜZLET, SZENTENDRE
Az egy évtizede Szentendre belvárosában működő borszaküzlet nagy választékban
kínál minőségi termékeket Magyarország különböző borvidékeiről. Az egyedi
borok, különleges évjáratok és minőségi hazai pálinkák tárháza mellett, számtalan
márkás pezsgő, és borkiegészítők, borkellékek is mind-mind megtalálhatóak
az üzletben.
RECAS PINCÉSZET, ERDÉLY
Az Erdélyben található Rékás (Recas) a történelmi Magyarország egyik ismert
borvidéke volt. A Recas pincészet és a szőlőbirtok Temesvártól 40 kilométerre
található. Mára közel 1000 hektáron gazdálkodik, a folyamatokra és a borok
minőségére az Ausztráliából érkezett főborászuk, Hartley Smithers ügyel.
SZELESHÁT SZŐLŐBIRTOK, SZEKSZÁRD
A Szeleshát családi pincészet a Szekszárdi dombság legdélebbi részén terül
el, melynek borait az egyedi mikroklíma, az optimális talajösszetétel és a gondos
kezek teszik különlegessé. A pincészet fiatal kora ellenére évről évre egyre
különlegesebb és jobb borokkal jelenik meg a piacon.
www.szeleshat.hu • www.facebook.com/szeleshat
VINEUM BORHÁZ, TOKAJ-HEGYALJA
A VINEUM Borház 2000 óta működő családi vállalkozás, amely már elérte azt a
birtokszerkezetet és felszereltséget, ami lehetőséget ad arra, hogy a pincészet
feltárja és megmutassa azokat a titkokat, amelyek Tokaj-Hegyalján a tállyai dűlőkben
rejlenek, azokat a jellegzetességeket, amelyeket a vulkáni kőzetek, ásványok
hoznak létre a karakteres, magas koncentrációjú, és minerális furmintokban,
nőiesen lágy hárslevelűekben és nem utolsósorban a kiváló minőségű aszúkban.
VYLYAN PINCÉSZET, VILLÁNY
A pincészet az első szőlőültetvényeit 1992-ben telepítette, és boraival 1997-ben
lépett ki a piacra. Az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett
alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. A terroir különleges
adottságai mellett a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság és a hosszú
évek jó szívvel végzett kemény munkája mára meghozta a maga gyümölcsét: a
Vylyan a borvidék egyik legmeghatározóbb borászatává vált.