2016. augusztus 25., 14:52
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A XI. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál programsorozatában látogasson el a Borutcába is, ahol közel húsz, hazai kiváló pincészet és pálinkaház nemes nedűiből kóstolhatunk, miközben a színpadon jobbnál jobb koncertek várnak! Pénteken a Beatles örökzöldjeit idézi fel a remek The Bits zenekar, szombaton itt lesz Jónás Vera és a Besh o droM, vasárnap pedig a jazz rajongóinak játszik a Coquette Jazz Band.

A Borszínpad programja – Lázár cár tér

2016. augusztus 26. péntek

17:00 Oti Voice Bass
18:30 GYPS’N’RIPS FEAT. ORBÁN BORI
20:00 BG 5
21:30 The Bits – Beatles Emlékzenekar
23:00 DJ EMBRYO

2016. augusztus 27. szombat

15:30 KOVÁCS GÉMES JULIANNA és a KELETVARÁZS
A szentendrei látássérültek klubjának támogató programja
16:00 ZUMBABEMUTATÓ ZUMBA ÉVÁVAL
17:30 KRISTIANVICTORKREUTZ
19:00 Valami swing
20:30 JÓNÁS VERA EXPERIMENT Vera Jonas Music
22:30 BESH’O’DROM Besh O Drom
00:00 DJ SUEFO Suefo

2016. augusztus 28. vasárnap

15:30 WELLDANCE SE BEMUTATÓJA
16:30 COQUETTE JAZZ BAND The Coquette Jazz Band
18:00 HELLO KIDS HelloKids
19:30 VOLVOX Volvox

 

A Borutca kiállítói – Duna-korzó

 

BORKAS, SZIGETMONOSTOR

A Monostor Borház 2014-ben nyitotta meg kapuit Szigetmonostoron. Autentikus

látványpincénkben kiskereskedelmi értékesítés mellett félévente mindig más

gasztronómiai és művészeti élménnyel összekötve vendégül látjuk a vásárlóinkat.

A BORKAS Fröccsbuszainkkal célunk a boraink szélesebb körben történő megismertetése

és a minőségi fröccsözés elterjesztése.

www.monostorborhaz.hu

 

CUVÉE, SZENTENDRE

Kiváló minőségű szekszárdi borokkal, Tarpa-pálinkákkal és házi készítésű grill

szendvicsekkel várják kedves vendégeiket a Cuvée Szentendre standján.

 

CSALLÓ PÁLINKA MANUFAKTÚRA, BALATONALMÁDI

Több mint 15 éve foglalkoznak pálinkafőzéssel családi vállalkozásban. Elkötelezett

hívei a hagyományos kisüsti rendszerű pálinkagyártásnak, de nem vetik el a

modern szerkezeti anyagok és saját fejlesztésű innovatív technológiák használatát

sem! Termékeiket főleg a gasztronómiai élvezetek kedvelőinek szánják.

www.csallo.hu • www.facebook.hu/csallopalinka

 

DIVINUS PINCÉSZET, EGER

A DIVINUS szó jelentése isteni, fenséges, nagyszerű. Ugyanakkor magában rejti

a VINUS, azaz bor, borozás szót is. A pincészet 12,5 hektár saját tulajdonú kiváló

földterületen gazdálkodik. A területek Egerben, Egerszalókon, Demjénben, Kerecsenden

és Nagytályán találhatóak. A pincészet borászati munkáinak szakmai

irányítója: dr. Pók Tamás.

www.divinuswine.hu

 

EPERMESTER PINCÉSZET, TAHITÓTFALU

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként jött létre a Szentendrei-sziget

150 éves hagyománnyal bíró epertermesztését is újjáélesztő vállalkozás, az

Epermester Pincészet, amely a világon először készít hagyományos szőlőborkészítési

technológiával 100% kiváló minőségű tahitótfalui földieperből eperbort.

www.epermester.hu

 

GREGORIÁN PINCE, SZENT GYÖRGY-HEGY

A szőlő és bor különlegesen gondos kézimunkával végzett kezelése, a mikroklíma,

a vulkanikus talaj és a hagyomány mind érződik a családi gazdaság elsősorban

fehérborainak ízén, melyek mind könnyedén gyümölcsösek.

www.szentgyorgypince.hu

 

HILLTOP BORÁSZAT, NESZMÉLY

Borászatuk magas színvonalú munkájának, és egyedi mikroklímával rendelkező,

prémium ültetvényeinknek köszönhető, hogy kiváló, komplex ízű, összetett hatású,

telt boraikkal jelen vannak a nagyborok szegmensében is, és nemcsak a mindennapokban,

de egyedi alkalmakkor is kiállják a próbát, melyet mi sem bizonyít

jobban, mint a számtalan különböző borversenyen elért nagyszerű eredmény.

www.hilltop.hu

 

JACKFALL BORMANUFAKTÚRA, KISJAKABFALVA

A Jackfall villányi prémium borászat 2014-ben bekerült a Gault&Millaut legjobb

hazai borászatokat bemutató adatbázisába. Boraik, a Cabernet Sauvignon Pillangó,

a Portugieser Gesztenyés és társaik egymás után nyerik el a legrangosabb hazai

versenyek legelőkelőbb díjait. Borászuk Kőszeli András.

www.jackfall.com

 

KECZE ÉS HADY PINCÉSZET, ASZÓFŐ

A 2002-ben kedvtelésnek induló tevékenység idővel mélyebb gyökeret eresztett,

így a szőlő és a bor ma már családi életük szerves része. Az évek során eljutottak

oda, szőlőben és a pincében, hogy megtapasztalták a természet és a szellem

újjászületését. Céljuk: hagyományos, kézműves módszerekkel és szellemiséggel,

magas minőségű, szép borokat készíteni.

www.keczepince.hu

 

KOLONICS PINCÉSZET, SOMLÓ

A több generációra visszanyúló családi vállalkozás a Somló délkeleti oldalán, az

Apátság-dűlőben található. Pincészetük jelenleg két hektár termő olaszrizling, fél

hektár juhfark és fél hektár hárslevelű szőlővel rendelkezik. A borok klasszikus,

tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és

érleléssel.

www.kolonicspinceszet.hu

 

KOVÁCS-HARMAT PINCÉSZET, VERSEND (VILLÁNY)

A Kovács-Harmat Pincészet családi gazdaság, amely az egyedülálló hangulatú

Versend „Orás” (Orásje) pincefaluban található. A völgyet körülölelő dombokon

terül el az öthektáros szőlő terület, melyet a család művel. Ezen kívül a villányi

borvidéken rendelkezik szőlőterülettel, mely a vörösborok alapanyagát biztosítja.

Mint hazánk legmelegebb, szubmediterrán éghajlatú borvidékein a termelt borok

illatban, zamatban gazdag testes borok.

www.kovacsharmat.hu

 

LINBRUNN PINCÉSZET, VILLÁNY

A pincészet fiatal borászok és új technológiák bevonásával, ugyanakkor a

tradíciók tiszteletben tartásával figyel arra, hogy mindazt az értéket, erőt és ízt,

amit a szőlőbe belezárt a természet, megőrizzék, és munkájuk végén jó borként

tölthessék a palackokba mind a vásárlóik, mind a saját maguk örömére.

www.linbrunn.hu

 

NEMES NEDŰK BORSZAKÜZLET, SZENTENDRE

Az egy évtizede Szentendre belvárosában működő borszaküzlet nagy választékban

kínál minőségi termékeket Magyarország különböző borvidékeiről. Az egyedi

borok, különleges évjáratok és minőségi hazai pálinkák tárháza mellett, számtalan

márkás pezsgő, és borkiegészítők, borkellékek is mind-mind megtalálhatóak

az üzletben.

www.nemesneduk.hu

 

RECAS PINCÉSZET, ERDÉLY

Az Erdélyben található Rékás (Recas) a történelmi Magyarország egyik ismert

borvidéke volt. A Recas pincészet és a szőlőbirtok Temesvártól 40 kilométerre

található. Mára közel 1000 hektáron gazdálkodik, a folyamatokra és a borok

minőségére az Ausztráliából érkezett főborászuk, Hartley Smithers ügyel.

www.transylwine.hu

 

SZELESHÁT SZŐLŐBIRTOK, SZEKSZÁRD

A Szeleshát családi pincészet a Szekszárdi dombság legdélebbi részén terül

el, melynek borait az egyedi mikroklíma, az optimális talajösszetétel és a gondos

kezek teszik különlegessé. A pincészet fiatal kora ellenére évről évre egyre

különlegesebb és jobb borokkal jelenik meg a piacon.

www.szeleshat.hu • www.facebook.com/szeleshat

 

VINEUM BORHÁZ, TOKAJ-HEGYALJA

A VINEUM Borház 2000 óta működő családi vállalkozás, amely már elérte azt a

birtokszerkezetet és felszereltséget, ami lehetőséget ad arra, hogy a pincészet

feltárja és megmutassa azokat a titkokat, amelyek Tokaj-Hegyalján a tállyai dűlőkben

rejlenek, azokat a jellegzetességeket, amelyeket a vulkáni kőzetek, ásványok

hoznak létre a karakteres, magas koncentrációjú, és minerális furmintokban,

nőiesen lágy hárslevelűekben és nem utolsósorban a kiváló minőségű aszúkban.

www.vineum.hu

 

VYLYAN PINCÉSZET, VILLÁNY

A pincészet az első szőlőültetvényeit 1992-ben telepítette, és boraival 1997-ben

lépett ki a piacra. Az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett

alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. A terroir különleges

adottságai mellett a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság és a hosszú

évek jó szívvel végzett kemény munkája mára meghozta a maga gyümölcsét: a

Vylyan a borvidék egyik legmeghatározóbb borászatává vált.

www.vylyan.hu