2016. szeptember 13., 14:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rekord gyorsasággal megépült a mobil árvízvédelmi fal az idei gyakorlaton. Ezúttal többen vettek részt a munkában és hatékonyabb munkaszervezéssel szerelték össze a falat.

Reggel 6-tól indult a mobil árvízvédelmi építési gyakorlat, és 10:45-re állt a teljes fal. Az előkészítő munkákat,  az elemek helyszínre szállítását leszámítva mindössze másfél óra alatt szerelték össze a mobil falat a Városi Szolgáltató munkatársai. Ezúttal ötven ember vett részt a gyakorlaton, mely egyben az éves karbantartásra is alkalmat ad. A gyakorlattal nem csak a fal összeszerelését próbálják le, hanem oktatásra is felhasználják ezeket az alkalmakat: mindig újabb embereket vonnak be az építésbe, hogy minél többen megtanulják, mi a teendő, ha jön az ár. Az összeszerelési oktatással együtt munkavédelmi és balesetvédelmi oktatást is tartanak a helyszínen.

A szentendrei mobil árvízvédelmi fal telepítése évében éles helyzetben is jól vizsgázott: a 2013-as árvíztől megvédte a várost. Azóta évente tartanak építési gyakorlatot, melyek során – felhasználva a korábbi évek tapasztalatait – mind hatékonyabb módozatokat dolgoznak ki a fal gyors összeállítására. Idén a fal nyolc szakaszán egyszerre dolgoztak az egyes csapatok, ennek is köszönhető a rekord gyorsaság – mondta Mandula Gergely, a VSz NZRT. vezérigazgatója.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester – aki árvízi védekezési időszakban egyben a város védelemvezetője is – a helyszínen köszönte meg a gyakorlaton részt vevők gyors és szakszerű munkáját. Mint mondta, a mobil árvízvédelmi fal és a szakértői csapat garancia a biztonságos és eredményes árvízi védekezésre.

A gyakorlaton, melyet a szakszerű szervezésnek és munkának köszönhetően baleset- és sérülésmentesen hajtottak végre –  a szentendreiek mellett megfigyelőként a váci, az óbudai és a XIII. kerületi katasztrófavédelmi szakemberek is részt vettek.