2019. október 17., 14:23
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendrére látogatott szerdán az indiai vízügyi miniszter és a nagykövet. A vendégeket, akik a mobil árvízvédelmi fal építését nézték meg, az újonnan megválasztott polgármester, Fülöp Zsolt fogadta.

Shri Gajendra Singh Shekhawat indiai vízügyi miniszter a 2019. október 15–17. között zajló Budapest Víz Világtalálkozó 2019 programsorozat résztvevőjeként érkezett Magyarországra. Szentendrére Kumar Tuhin indiai nagykövet kíséretében, 11 fős delegációval látogatott el, hogy megismerkedjenek a mobil árvízvédelmi fal működésével, és modellezzék számukra a fal felépítését.

Az indiai delegációt az újonnan megválasztott polgármester, Fülöp Zsolt fogadta. A mobilgát egy elemének felépítését a Városi Szolgáltató munkatársai mutatták be a vendégeknek. Műszaki információkkal Román Tamás szolgált a delegációnak, aki a kivitelező céget, az IBS Technics Gmbh-t képviselte.

A mobilgát éves építési gyakorlata előző nap zajlott, melyen rekord idő alatt, műszaki probléma nélkül, a terveknek megfelelően építették fel a gátat a VSz szakemberei.