2015. november 19., 09:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

sárgalámpaGyakori lakossági panasz, hogy a 11-es út kereszteződéseiben nem működnek a közlekedési lámpák, csúcsforgalomban szinte lehetetlenné téve a főútra való kikanyarodást. Különösen égető gond ez a Szentlászlói út torkolatánál, ahol reggelente az iskolába tartókat hátráltatja a haladásban a lámpák hibás működése. A 11-es út nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút Nzrt. kezelésében van, az önkormányzatnak csak a hibák jelzésére van lehetősége. Ezt rendkívüli gyakorisággal meg is teszi a városvezetés: az önkormányzat hetente többször jelzi a helyzet tarthatatlanságát a Magyar Közútnak. A városvezetés kitartóan és kellő határozottsággal lép fel a közútkezelőnél a 11-es út szentendrei szakaszának üzemeltetési és forgalomtechnikai problémáinak megoldásáért.

A Magyar Közút a 11-es út szentendrei szakaszán tapasztalható gyakori közlekedési lámpák meghibásodásával kapcsolatos fejleményekről levélben tájékoztatta az önkormányzatot. Egy szerződött külső karbantartó cég folyamatosan dolgozik a probléma megszüntetésén. Az alapos vizsgálatok során megállapították, hogy a végleges megoldást a kint lévő gépek cseréjével tudnák csak biztosítani. A gépcserék beszerzését elindították, amelyek jóváhagyás alatt vannak. Amennyiben ez megtörténik, a javítás még ebben az évben várható.
Arra kérik a szentendreieket, ha a város területén újra jelzőlámpa hibát tapasztalnának, a gyorsabb ügyintézés érdekében az éjjel-nappal hívható ügyeleti szolgálatuknál, közvetlen jelentsék be meghibásodást a 06-1/819-9260-as telefonszámon. A jelzőlámpák pontos beazonosítását segíti, ha a csomópontokban kihelyezett kisméretű fehér alapú táblán szereplő azonosítószámot is megadják.