2018. február 27., 16:20
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A város lokálpatrióta programjában az idén született babák is ajándékot kapnak. Elsőként a Barbarics család és kislányuk, Hanna kapta meg az ajándékcsomagot, melyben szentendrei bárányos motívummal díszített, puha hálózsák, egy kedves köszöntő grafika, a Kulturális Központ városi baba-mama programokat  ajánló prospektusa és a könyvtár Kicsi szösz című kiadványa lapult. Az ajándékokat Verseghi-Nagy Miklós polgármester és Kecskésné Sípos Andrea, a Gondozási Központ vezetője vitte házhoz.

A fiatal pár, Nóri és Péter nagyon örült az ajándékoknak, s remélhetőleg a kicsi Hanna is örömmel viseli majd a hálózsákot és nézegeti a városmotívumos-gólyás emléklapot, melyet Krizbai Gergely Krizbo rajzolt.

A városvezetés tavaly indult kezdeményezésében a szentendreieket apró figyelmességekkel lepik meg. A szentendreiek minden életszakaszban – a születés, az iskolakezdés, az érettségi, a házasság, a születésnapok alkalmával – szentendrei motívumokkal díszített üdvözlőlapot, ajándékot kapnak.

Az idei évtől a szentendrei babák ajándékcsomagjait a városi védőnők „kézbesítik” a szülőknek. Kecskésné Sípos Andrea a vendégeskedés alkalmával elmondta, Szentendre különleges pozícióban van az országban, a védőnői hálózatot folyamatosan bővítik, hiszen egyre több gyermek születik itt, tavaly közel 300 babával gyarapodtak a szentendrei családok.

Fotók: Paraszkay György