2022. október 14., 09:49
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Október 19-én szerdán, a COVID 19 és az influenza megbetegedések közötti hasonlóságokról és különbségekről tudhatunk meg többet az Egészségmegőrző Klub és a Hetedhét Praxisközösség közös szervezésű előadásából.

Az Egészségmegőrző Klub ezúttal szélesebb körben, a nemrég megalakult Hetedhét Praxisközösséggel együtt szeretne fontos tudnivalókat átadni a COVID 19 és az influenza közötti hasonlóságokról és különbségekről, illetve tájékoztatást adni arról, hogy kinek milyen vakcina ajánlott és mikor érdemes az oltást beadatni. A téma előadója dr. Kulcsár Andrea infektológus, oltási szaktanácsadó, gyermekorvos lesz.

Az utóbbi 2 évben a COVID 19 megbetegedések kapcsán sok mindent megtapasztaltunk, és tanultunk a vírusfertőzésekről. A fertőzés most már láthatóan enyhébb formában jelentkezik, de azért jelenleg is előfordulnak súlyosabb megbetegedések. Így volt ez az influenzával is, csak nem volt olyan látványos, mint a jelenlegi COVID esetében. A főorvosnő a COVID fertőzésről publikált legfrissebb eredményekről is tájékoztatást fog adni az érdeklődőknek.

A praxisközösségben az alábbi háziorvosok vesznek részt: dr. Gombás Katalin, dr. Szente Szilvia, dr. Debreceni Rita, és dr. Hasitz Ágnes Szentendréről, valamint dr. Rácz Katalin, dr. Tóth-Domán Judit, dr. Hoffer Gábor, dr. Pető István Budakalászról.

Az előadáson való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy a jelentkezők ne a rendelőkben jelezzék részvételi szándékukat, hanem az alábbi linkre kattintva, egy űrlap kitöltésével regisztráljanak. Ez alkalommal azokat az érdeklődőket is szeretettel várják, akik nem a Hetedhét Praxisközösség páciensei.

https://bit.ly/3CEpRau

 

Helyszín: Szentendre Városháza Díszterem (Szentendre, Városház tér 3., 1. emelet)

Időpont: 2022. október 19. szerda, 18:00 óra. (A termet csak temperálják, ezért érdemes melegen öltözni!)

 

A borítókép forrása: Pixabay