2022. szeptember 6., 14:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendrei Kulturális Központ két év szünet után újra megrendezi az Őrzők napját a Dunakorzón, ahol egyenruhás egységek, civil szervezetek tartanak bemutatókat óvodás, iskolás csoportoknak, családoknak.

A rendezvényen számos izgalmas program várja az érdeklődőket. Megismerkedhetnek különleges mentőseszközökkel, járművekkel, önvédelmi fogásokkal, ügyességi versenyeken vehetnek részt, szimulátorokat próbálhatnak ki és számos új és hasznos információval gazdagodhatnak.
Az Őrzők napjával egy napon tartják az Európai Autómentes Napot is, amelyhez színes programokkal kapcsolódik a rendezvény. Az esemény reggelén lesz először lehetőség részt venni a Gyalogbusz Szentendre próbanapján. A kerékpárosokat a közkedvelt Bringás reggelivel várják az Apor hídnál.

Időpont: 2022. szeptember 22. (csütörtök), 9:00 és 12:00 óra között
Helyszín: Szentendre, Dunakorzó

Az esemény miatt szeptember 21. (szerda) 18 órától másnap 13 óráig a Lázár Cár teret, valamint szeptember 22-én (csütörtök) 8 órától 13 óráig a Dunakorzót zárják le a Péter Pál utca és a Rév utca között.

Az autómentes napon a Ferenczy Múzeumi Centrum Bringával a Múzeumba! elnevezésű eseményén 30% kedvezménnyel várja a kerékpárral érkező látogatókat az alábbi tárlatokon:

  • Ferenczy Múzeum: Árnyékok és jelek – Anna Mark retrospektív kiállítása, Vas István. Az idő metszeteiben
  • Czóbel Múzeum: Két Paletta. Modok Mária & Czóbel Béla kiállítása
  • Kmetty Múzeum: Kmetty János – Az örök kereső 2.0. | Fókuszban a tájképek
  • Kovács Margit Múzeum: Kovács Margit, a Duna királynője