2022. szeptember 19., 16:35
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Mindenki Szentendréje Egyesület kezdeményezésére lelkes felnőttek és gyermekek részvételével megkezdődhet a a belváros és a 11-es út tehermentesítését is szolgáló Gyalogbusz Szentendre program. Az első, bemutató alkalomhoz szeptember 22-én, az európai autómentes napon lehet csatlakozni reggel 7:20-kor a Bükkös-parti játszótéren.

Az Európa több országában évek óta bevált pedibus működésén alapuló gyalogos program kisgyermekek számára nyújt biztonságos iskolába járást felnőtt kísérő(k) segítségével. A Mindenki Szentendréje Egyesület első, játékos, ismertető alkalomra várja a kisiskolásokat és érdeklődő szüleiket a Bükkös-parton, a Szegedi utcai játszótérnél szeptember 22-én (csütörtök) reggel, pontban 7 óra 20-kor. A korábban – űrlap kitöltésével részvételi szándékukat jelző – jelentkezők a frissen csatlakozókkal együtt sétálnak a Szent András, a II. Rákóczi Ferenc és a Templomdombi iskolákba.
A szervezők kérik, hogy mindenki pontosan érkezzen.

Amennyiben szülőként szívesen csatlakozna „buszsofőrként”, vagy  gyermeke örömmel járna reggelente gyalogbusszal iskolába, egy űrlap kitöltésével jelentkezhet. További információ a Gyalogbusz Szentendre közösségi oldalán vagy a gyalogbusz.szentendre@gmail.com e-mail címen kapható.

A szentendrei városházán szeptemberben informatív megbeszélést tartottak a Budakalászon már működő gyalogbusz program szervezőivel, akik hasznos, gyakorlati tanácsokat osztottak meg a szentendrei szervezőkkel, Lázár Zsófiával és Andrasev Szonjával. A találkozó után a városvezetés hasznosnak véli egy, a szentendrei általános iskolák igazgatóinak címzett kérdőív megküldését, amit az intézményvezetők segítségét kérve az osztályfőnökökhöz és a szülőkhöz kíván eljuttatni a lehető legpontosabb igényfelmérés érdekében. A kérdőívekből nyert információkat követően – a tervek szerint október elején – szülők, szervezők és az önkormányzat képviseletében közösségi gyűlést szerveznek a gyalogbusz program minél gördülékenyebb megvalósításáért. A Városháza, illetve a Civil Ház (Péter Pál utca 1.) biztosít majd helyszínt a „Gyalogbusz Fórumon” felmerülő kérdések, pontos útvonaltervek, ötletek megvitatására.