2019. december 15., 09:59
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendre Város Önkormányzata idén is közös ünneplésre hívta a város legeredményesebb sportegyesületeit, sportolóit és testnevelőit. A kilencedik alkalommal megrendezett Városi Sportkarácsonyt 2019. december 12-én tartották a Városháza dísztermében.

Az ünnepség elején a Vujicsics Tihamér Zeneiskola szaxofon együttese hangolta rá a közönséget remek muzsikával az estére. Skrobár Róbert konferált és méltatta a kitüntetetteket, a város polgármestere, Fülöp Zsolt mondott rövid beszédet, majd átadta az elismerő okleveleket és ajándékokat a szentendrei sportolóknak, edzőknek. Az ünnepséget a Pink Panthers táncosainak szemkápráztató produkciója zárta.

Idei díjazottjaink:

Szentendre város legjobb egyéni gyermek amatőr leány sportolója
Suhajda Vanda

Vanda 4 éve karatézik a Piramis Sportegyesületben. Az edzéseken kiemelkedően szorgalmas. 2018-ban és 2019-ben utánpótlás versenyeken indult, ahol szép eredményeket ért el. Formagyakorlatával 1. helyezést, küzdelem kategóriában szintén 1. helyezést ért el. A Mikulás Kupa utánpótlás karate versenyen formagyakorlatával 1. helyezést, küzdelem kategóriában szintén 1. helyezést ért el.

Edzője Tóth Attila.

Szentendre város legjobb egyéni gyermek amatőr fiú sportolója
Szokoly Miklós

Miklós 8 éve az Elevenek sportegyesületben úszik, versenyszámai: mellúszás, gyorsúszás.
Heti 5 edzésen vesz részt, versenyeit korosztályában minden alkalommal megnyerte.
Aranyérmes lett a kistarcsai Országos Amatőr Úszóversenyen 50 méter gyorsúszásban és 50 m mellúszásban, a Dunakeszi Országos Amatőr Úszóversenyen 50 méter gyorsúszásban és 50 m mellúszásban, a V8 kupán 66 méteres gyorsúszásban és 66 méteres mellúszásban, a dorogi országos Amatőr Úszóversenyről szintén két aranyéremmel tért haza.

Miklós a Ferences Gimnázium tanulójaként nemcsak úszásban, de tanulmányaiban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Edzője, Mihály Norbert szerint hozzáállása és munkája példamutató az Elevenek csapatának.

Szentendre város legjobb egyéni gyermek profi leány sportolója
Abonyi-Tóth Glenda

Glenda a KÓPÉ ÚVSE tagja, versenyszáma a 200 méteres pillangó. A 2019. évi korosztályos országos bajnokságon ebben a versenyszámban országos bajnok lett. Eredményei alapján a Magyar Úszószövetség beválogatta a korosztályos válogatottba. Tavasszal a válogatott kerettel Olaszországban fog edző-táborozni. 2019-ben két számban is vezeti az országos ranglistát.

Edzője: Gelencsér András.

Szentendre város legjobb egyéni gyermek profi fiú sportolója
Péter Patrik

Patrik a Piramis Sportegyesület karatésa, versenyszáma a kumite, küzdelem. 2011-ben kezdett sportolni. 2018-ban több verseny megnyerésével és a háromfordulós Magyar Bajnokságon megszerzett 3. helyezésével kvalifikálta magát a stílus válogatottba.

A 46. Wadokai Európa-bajnokságon U14 küzdelem kategóriában egyéni 3. helyezést ért el.

2019-ben a Magyar Bajnokságon elért 2. helyezésével ismét kvalifikálta magát a válogatottba, és a 47. Európa Bajnokságon Európa Bajnoki címet szerzett.

Edzője: Tóth Attila.

Szentendre város legjobb egyéni ifjúsági profi leány sportolója
Danelowszki Vanda

Vanda a Szentendre Városi Sportegyesület tagja, sportága a muay thai, azaz thai boksz.
Tehetsége és szorgalma folytán állandó tagja a magyar válogatottnak, szorgalma és kitartása példamutató. Az iskola mellett heti hat alkalommal edz, a felkészülési időszakban ennél is többet. A sport mellett kiváló edzőtárs. Magatartásával, a sport iránti alázatával kiemelkedik kortársai közül. 2019-es eredményei: világbajnokság, Európa-bajnokság: ezüst érem, Prága Maximus Kupa: első hely, valamint magyar bajnok és ezüstérmes.

Edzője Albrecht Péter.

Szentendre város legjobb egyéni ifjúsági profi fiú sportolója
Adolf Balázs

Balázs 2009 óta a Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület sportolója, a kenu szakág kiválósága. A Ferences Gimnáziumban érettségizett tavaly, és felvételt nyert az Óbudai Egyetemre. A 2018/19-es évet kihagyta, hogy minden idejét a felkészülésre fordíthassa. Ebben az évben még a 20. életévét sem betöltő fiatalember a felnőtt mezőnyben a duisburgi Világkupán 5000 méteren második helyen végzett. A Felnőtt Kajak-kenu Világbajnokságon a háromszoros olimpiai és 16-szoros világbajnok német versenyző mögött szoros közdelemben ezüstérmes lett. Számtalan magyar bajnoki cím tulajdonosa.

Edzője: Pétervári Pál.

Szentendre város legjobb egyéni felnőtt amatőr női sportolója
Jeszenkovits Judit

Judit az Elevenek Sportegyesület úszója, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének rendszerében versenyez. 2009-től, a sikeres operáció után kezdett rendszeresen sportolni.

Hat nemzetközi versenyen vett részt. Idén 59 ország részvételével rendezték meg Newcastle-ben a 22. Szervátültetettek Világbajnokságát, melyen a magyar csapattal összesítésben az előkelő 8. helyen végzett. Ebben az évben négyszer állhatott a dobogó második fokára: 50 méter pillangóúszásban, 100 méter gyorsúszásban, 400 méter gyorsúszásban és 50 méter gyorsúszásban is ezüstérmes lett.

Szentendre város legjobb egyéni felnőtt profi női sportolója
Lepsényi Boglárka

Boglárka a Kinizsi Honvéd sportegyesület sportolója, sportága lábtenisz, teqball, versenyszámai: egyéni, páros és hármas. 2006 óta sportol, heti négyszer edz.
Idén az UNIF Női és Junior Világbajnokságon, a szlovákiai Mihalovcében egyéni versenyszánban aranyérmet, párosban ezüstérmet, hármasban bronzérmet szerzett. Ez már a 6. VB aranya.

Edzője: Rádli József.

Szentendre város legjobb egyéni felnőtt profi férfi sportolója
Kollár András

András a Piramis Sportegyesület karatésa. 2005 óta sportol, heti négyszer edz. András az egyesület ovi torna szakosztályában kezdett. Az edzéseken mindig kitartó, szorgalmas, karate tudása folyamatosan nőtt az évek során. Eredményei alapján, majd a Magyar Bajnoki cím elnyerését követően került a válogatottba 14 évesen.

2018-ban a Magyar Bajnokságon összesített Magyar Bajnoki címet szerzett és kvalifikálta magát a válogatottba. A Wadokai Karate Európa-bajnokságon a csapattal Európa-bajnoki címet szerzett. 2019-ben szintén a Magyar Bajnoki cím tulajdonosa, és a válogatott tagja.

Nemzetközi eredményei: csapat formagyakorlat 2. helyezés, U21 kategóriában Európa-bajnok, U21 küzdelem kategóriában Európa-bajnok, csapat formagyakorlat kategóriában szintén Európa-bajnok. A 47. Wadokai Karate Európa-bajnokságon elért eredményei: egyéni 2. helyezés és csapat 3. helyezés.

Edzői: Tóth Attila és Tóthné Mák Ildikó.

Szentendre város legjobb edzője egyéni kategóriában
Tóthné Mák Ildikó

Ildikó a Piramis Sportegyesület edzője. Az egyesület alapítása óta, 1995-től részt vesz az egészséges életmódra nevelés kistérségi feladatrendszerében, aktív szerepet vállal rendezvények szervezésében, lebonyolításában. Az egyesület két működő szakosztályában végzi munkáját, az aerobik szakosztály vezető edzője, a karate szakosztály edzője.

Szentendre város legjobb edzője csapat kategórában
Tamasi-Hajdu Ágnes

Ágnes 6 éve edző a Farkasvár Kulturális és Diáksport egyesületnél. Mint gyógytestnevelés-kézilabda edző szakos pedagógus nagy szakértelemmel és pedagógiai érzékkel végzi edzői munkáját. Ez az év különösen eredményes volt számára, hiszen csapatával a bajnokság megnyerésén túl két nemzetközi rangos kupát is megnyertek Szombathelyen és Kecskeméten. Csapatával egész évben veretlenek maradtak, mérkőzéseik többségét nagy gólkülönbséggel nyerték meg.

Szentendre város legjobb gyermek csapata amatőr leány kategóriában
Piramis SE Gyermek Lány Kata csapata

A csapat tagjai: Suhajda Vanda, Zakar Anna, Borbély Írisz. Eredményesen szerepeltek a 2018. évi és a 2019. évi utánpótlás versenyeken. Csapat formagyakorlatban 2 helyezést értek el. Edzőjük, Tóth Attila szerint az edzéseken szorgalmasak, karate tudásuk folyamatosan fejlődik, edzésmunkájuk kiváló.

Szentendre város legjobb gyermekcsapata profi leány kategóriában
Pink Panthers Akrobatikus Rock and Roll TSE STORM formáció

A csapat már évek óta együtt dolgozik, és már az előző korosztályban is kiemelkedő eredményeket értek el. Folyamatos résztvevői a Magyar Tánc-sport Szakszövetség versenyeinek, így évente hét budapesti területi, és három országos versenyen vesznek részt. A 2019-es évben a csapat megmérettette magát a Magyar Látványtánc Szövetség versenyein is. Itt a budapesti területi verseny 1. helye után, a Magyar Bajnokságon is 1. helyet szereztek. A látványtánc legrangosabb versenyén, az Európa-bajnokságon 2. helyezést értek el. A csapat tagjai: Batka Réka, Börzsei Natasa, Ubránkovics Zulejka, Veres Aliz, Vitályos Dorka. Edzőjük Falaki Szabolcs.

Szentendre város legjobb gyermekcsapata profi fiú kategóriában
Szentendrei Kajak – Kenu SE csapata

László Ábel és Rudolf János ebben az évben töltik be a 14. életévüket. Edzőjük szerint a tavalyi évhez képest mindketten hatalmasat fejlődtek. Hetente hat edzésen esznek részt. A Pest Megyei Bajnokságon, valamint az Országos Bajnokságon a párosok mezőnyében az első helyet szerezték meg. Ezzel a kiváló eredménnyel mindketten a Magyar Serdülő Válogatott tagjai lettek. Edzőjük Pétervári Pál.

Szentendre város legjobb ifjúsági csapata profi leány kategóriában
Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK csapata

Az egyesület versenyzői már több éve sikeresen versenyeznek. Hazai országos szövetségi és diákolimpiákon is dobogós helyezéseket érnek el. A müncheni Nemzetközi Kötélugró Bajnokságon csapatban, párosban és egyéni versenyszámokban is több dobogós helyezést kaptak. Két évvel ezelőtt a portugáliai nyílt Európa-bajnokságon kétszer is felállhattak a dobogóra. Idén a Kötélugró Világbajnokságon csapatban a 18 évnél fiatalabb kategóriában a csapat 1. helyezett lett a formáció gyorsasági versenyszámban. A csapat tagjai: Dévényi Nikoletta, Hilbert Petra, Merényi Luca és Országh Adél.

Páros szabadon választott gyakorlatban 2 helyezést ért el Dévényi Nikoletta és Hilbert Petra. 4. helyezést ért el 102 versenyző közül Hilbert Petra, az egyéni 30 másodperc gyorsasági versenyszámban.

Edzőjük, Lengyel Ibolya szerint a kiváló eredményeket a hihetetlenül nagy szorgalmukkal, kitartásukkal és áldozatvállalásukkal érték el a lányok.

Szentendre város legjobb felnőtt csapata amatőr férfi kategóriában
Szentendrei Kinizsi Honvéd SE Kosárlabda csapata

A budapesti bajnokság B osztály dobogósként feljutottak az A osztályba. Három éve minden évben léptek egy osztályt. Edzőjük Horváth Viktor. A csapat tagjai: Laczkó Krisztián, Nagy Ferenc, Horváth Gergely, Laczkó Bálint, Horváth Viktor, Salgó Attila, Torba Dániel, Dzsida Tamás, Csicskár Dávid, Jakab Gergely, Borz Péter, Gherghel Oszkár, Víg Bence, Grudl-Turi Gábor.

Szentendre város legjobb felnőtt csapata profi női kategóriában
Piramis SE Felnőtt Női Kata csapata

A háromfős csapat már több éve jelentős eredményeket ér el a Magyar Bajnoki versenyrendszerben. 2018-ban megnyerték a háromfordulós Magyar Bajnokság valamennyi fordulóját, valamint Összesített Csapat Magyar Bajnoki címet szereztek. 2019-ben szintén megnyerték a háromfordulós Magyar Bajnokság valamennyi fordulóját, és Összesített Csapat Magyar Bajnoki címet szereztek. Megnyerték a World Karate Federation Magyar Bajnokságot. A Wadokai All National Championship versenyen a második helyezést értek el. A 46.és a 47.Wadokai Karate Európa Bajnokságon is az előkelő 3. helyen végeztek.

A csapat tagjai: Kollár Eszter, Uhlyarik Panna, Bokori Kata. Edzőik: Tóth Attila és Tóthné Mák Ildikó.

Szentendre város legjobb felnőtt csapata profi férfi kategóriában
Piramis SE Felnőtt Férfi Kata csapata

A csapat 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a háromfordulós Magyar Bajnokság valamennyi fordulóját, így összesített Magyar Bajnoki címet szereztek.

2018-ban a Stílus Európai Bajnokságon Portugáliában 1. helyezést, 2019-ben Magyarországon 2. helyezést értek el. A Wadokai All National Championship versenyen 2. helyezést értek el.

A csapat tagjai: Tóth Péter, Bereczki Roland, Kollár András. Edzőik: Tóth Attila és Tóthné Mák Ildikó.

Szentendre város legsikeresebb egyesülete
Szentendrei Kajak – Kenu SE

A egyesületben jelenleg 80 fiatal sportol, 48 leigazolt versenyzővel. A gyerekek rajonganak az egyesületért, örömmel járnak az edzésekre, a versenyeken kiváló eredmények születnek.

A 2018/19-es versenyidőszak legjobb eredményei:

A Budapest és Pest Megyei Bajnokságon 2 arany, 1 ezüst, és 3 bronzérem, az Országos Bajnokságon 1 arany, 1 bronzérem, a Duisburgi Világkupán: 1 ezüstérem, a Szegedi Felnőtt Kajak-Kenu Világbajnokságon: 1 ezüstérem, az Országos Diákolimpián 1 arany, 2 ezüst, és 1 bronzérem.

Az egyesület vezetője: Pétervári Pál.

Szentendre város legkiválóbb testnevelő tanára
Szádeczky-Kardoss Csaba

Csaba a II: Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium testnevelő tanára. Kiváló szakember, jelentős szerepet vállal az alsós, felsős és gimnáziumi kézilabda csapatok felkészítésében, versenyeztetésében. Szakmai tudása folyamatosan megújuló, sokrétű. Jó kapcsolatot ápol a gyerekekkel, a szülőkkel, és kollégáival. A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett „A szivacskézilabdázás oktatásmódszertan alapjai az iskolai testnevelésben” című pedagógus-továbbképzés vezetője. Időt, fáradságot nem kímélve dolgozik a gyerekek fizikális és lelki egészségének megőrzéséért, fejlesztéséért.

Szentendre város legkiválóbb testnevelő tanára – Különdíj
Ferenczi István

István az Altiszti Akadémián dolgozik. Az akadémián tanulók és a Szentendrén szolgáló katonák fizikai felkészítését, oktatását végzi. Felkészíti a katonasportolókat a különböző szintű versenyekre. Aktív birkózó edző, szentendrei tanítványi diákolimpiákon értek el dobogós eredményeket szabad és kötött fogásban. Önkéntes segítő munkájával a városi rendezvényeket is rendszeresen támogatja.

Vegyes gyermekcsapat – Különdíj
Szentendrei Kinizsi Honvéd SE Korfball szakosztály

Akorfball szakosztály létszáma jelenleg 40 fő. Öt utánpótlás csapatban edzenek és készülnek a versenyekre. Idei eredményeik: bajnoki címet szerzett az U11, duplázott az U13, tehát idén is magyar bajnokok lettek, és bronzérmes lett az U15-ös csapat. A korfballozó gyerekek nagyon motiváltak, és teljes mértékben elkötelezettek a sportág iránt. Edzőjük Nagy Ferenc.

Vegyes felnőtt csapat – Különdíj
Pink Panthers Akrobatikus Rock and Roll TSE – Varga Dániel, Urbánkovics Zulejka

Az akrobatikus rock and roll versenyrendszerét Magyarországon a Magyar Tánc-sport Szakszövetség felügyeli. Utánpótlás, felnőtt páros, és formációs kategóriák léteznek. A felnőtt páros versenyszám eredetileg egy páros tánc, egy nő és egy férfi közös teljesítménye. A bonyolult pontszámítás és a veszélyes akrobatikai elemek miatt a versenyzők hónapokig gyakorolt koreográfiát mutatnak be a versenybíróknak. Zulejka és Dániel 2019-ben kezdett együtt dolgozni, de már a budapesti területi versenyen sikerült megnyerniük a kategóriájuk első helyét, így kvalifikálták magukat a Magyar Bajnokságra. Az őszi versenyszezonban a Dunaszerdahelyen 8 nemzet részvételével megrendezett nemzetközi versenyen szerezték meg a 2. helyet.

Szentendre város legsikeresebb egyesülete – Különdíj
Szentendrei Kinizsi Honvéd SE

Szentendre egyik meghatározó egyesülete, 550 főnek biztosít versenyzési, további 400 főnek tanfolyamrendszerű sportolási lehetőséget. Évi 30 rendezvényt, versenyeket bonyolítanak le a régióban élőknek. Segítik az együttműködő egyesületek munkáját is. Önkéntes segítőikkel a városi rendezvényeken is találkozhatunk velük, mint például a sportágválasztón, a Pilisi Tekerőn, a jótékonysági futásokon. Versenyzőik kiváló eredményekkel öregbítik Szentendre város nevét az országban és a világban. Vezetőjük Vura Zsolt kiváló szakember és valódi közösségi vezető.