2017. május 10., 12:04

Május 8-án a Kőzúzó utcai focipályánál várta a lakókat a körzet képviselője, Kun Csaba és Verseghi-Nagy Miklós polgármester. A fórumon többek között szóba kerültek az ipartelep okozta problémák, a focipálya fejlesztési lehetőségei, a HÉV-állomás környékének rendbetétele.

Út- és járdaépítés

A lakók itt is felhívták a figyelmet az utak rossz állapotára, és mint elhangzott, öt földút is van ebben a körzetben. Felújításra szorul a Bimbó utca, és javítani kellene az óvoda bejáratát is. A járdán lévő villanyoszlopokat a lakók szerint földkábellel kellene kiváltani, mert ha a gyalogosok ki akarják kerülni, le kell lépniük a nagyon keskeny útra. Felújításra szorul még a Pipacs, a Nagybányai utca, illetve járdára lenne szükség Szatmári és a Tómellék utcákban, illetve ebben az utcában lévő vízáteresztőből nem folyik le a víz, mert a Vasúti villasoron a csatornázás után nem állították helyre a vízelvezető árkot.

A válaszban elhangzott, hogy idén felújítják a Bimbó utcát, és készülnek a tervek a Pipacs utca felújítására. Járdafelújítást terveznek a Dr. Nagy Lajos utcában, a Kálvária úton a Bimbó utca és a Pomázi út közötti rövid szakaszon, a Szatmári és a Mathiász utcában pedig jövőre tervezik.

 

Közlekedés

Az Attila és az Árpád utcában lakók panaszolták, hogy a nagy autóforgalom és a súlykorlátozást figyelmen kívül hagyó teherautók miatt repedeznek a házak, és rendszeresen a bejáratok előtt parkolnak az autók. Kérték tükör kihelyezését az Attila utcába, mert nehéz balra kikanyarodni a Vasúti villasorra.

A súlykorlátozás be nem tartását panaszolták a Tómellék utcai lakosok is, és ezzel kapcsolatban egy több lakó által aláírt kérelmet is átadtak a polgármesternek.

Forgalomlassításra lenne szükség a Tómellék, a Szatmári és a Vasúti villasoron, és kérték zebra felfestését a focipálya bejáratánál, valamint a Római sáncon a Kun és a Mathiász utcák között, illetve a Vasúti villasor és a posta között.

Szóba került még a parkolóhelyek bővítésének szükségessége a HÉV-állomás környékén.

A súlykorlátozással kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy térfigyelő kamerák felszerelésével szeretnék megakadályozni a szabálytalanságokat, a Tómellék utcánál pedig megvizsgálják, hogy hányan kértek behajtási engedélyt.

Kun Csaba szerint is szükség lenne zebrákra a lakók által említett helyszíneken, kivéve a posta előtt, viszont ettől kicsit távolabb, az Árpád utcánál már kérték a közút kezelőjétől a lámpás átjáró kialakítását. Az Attila utcában tervezik parkolóhelyek felfestését. A HÉV-állomás melletti parkolók bővítésére akkor kerülhet sor, ha a volt Tüzép-telep tulajdonosa a megállapodás alapján átadja a terület egy részét a városnak. Akkor tudják elkezdeni a fejlesztését, amit a ciklus végéig szeretnének befejezni.

 

Köztisztaság

A lakók szerint a parkfenntartók nem gondozzák az Árpád és Attila utca találkozásánál lévő kis teret, illetve sok a szemét a városban, sok helyen még az őszi faleveleket sem takarították el, és különösen a HÉV-megálló környéke problémás. Hiányolták a kefés takarítóautókat, és kérték a Vasúti villasori árok kitisztítását.

A polgármester elmondta, hogy a HÉV-állomás környékének felújítása nagy projekt, melyhez állami forrás kellene, jelenlegi állapotában valóban nem méltó a városhoz. Szerinte sok mindent megtesznek a közterületek tisztaságáért, hétvégén naponta kétszer is ürítik a szemetes edényeket a belvárosban. Kun Csaba hozzátette, hogy az ároktakarítást folyamatosan végzik a városban a Városi Szolgáltató munkatársai, évi egy alkalommal a Vasúti villasorba is eljutnak, szerencsére már itt is elkezdődött a takarítás.

 

Ipartelep

A lakók szerint az iparterület túl közel van a lakóházakhoz, jó lenne egy védősáv kialakítása például fasor ültetésével. Kérdezték, hogy van-e terve az önkormányzatnak a környezetszennyező vállalkozások rendszabályozására, bírságolására.

A polgármester szerint az iparterület közelsége szabályozási probléma, és mivel korábban már kiadtak építési jogokat, most már az önkormányzatnak nincs mérlegelési lehetősége. A Pest Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi hatósága többször ellenőrizte a vállalkozások tevékenységét, két telepet már fel is számoltak a szabálytalanságok miatt. Hozzátette, hogy az itt lévő cégek iparűzési adójából nagy bevétele van a városnak, melyet városfejlesztésre fordítanak.

 

Focipálya

Szóba került a pálya fejlesztése is, annál is inkább, mert a Szentendre VSE csapata a napokban kivívta a megyei első osztályba való részvételt. Batári Csaba, a pályát üzemeltető Dunakanyar SE vezetője elmondta, hogy még idén szeretnének százfős lelátót építeni, amelyre a megyei első osztályba jutás kötelezi is őket. Tervezik a gördeszkapálya rendbetételét és játszótér építését is, ennek érdekében folyamatosan figyelik a pályázati lehetőségeket. A cél, hogy a sporttelepet minden korosztály tudja használni. A futópályával kapcsolatban elmondta, hogy a pálya oldalvonalán kívül lehet futni, de egy gumiszőnyeges pálya több tízmillióba kerülne, s ehhez az Atlétikai Szövetségtől nem kaptak támogatást.

 

Könyvtár

Bár nem ebbe a körzetbe tartozik, felvetődött, hogy a Pest Megyei Könyvtár előcsarnokát egyre többen csak melegedőnek használják, és sokszor zavarják a könyvtár látogatóit. A válaszból kiderült, hogy ez összetett kérdés, mert az aula közterület, ahonnan nem lehet senkit sem kitiltani, ez csak az olvasóteremből lehetséges. Az igazgató mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a látogatóknak a kulturált környezetet.

 

ELMŰ

Többen javasolták, hogy a villanyoszlopokat váltsák ki földkábellel, mert sok helyen a járdán vannak, és akadályozzák a gyalogosközlekedést. A válaszban elhangzott, hogy csak a belvárosban, vagyis a Dunakanyar körút belső területén kötelező az ELMŰ-nek a kábelek föld alatti vezetése, a többi területen a magas költségek miatt nem tudják ezt megtenni.

 

Végül egy lakó megköszönte az ügyfélszolgálat munkatársainak a segítségét, mert gyors és szakszerű munkát végeztek.

« 2023. szeptember » loading...
h K s c p s v
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
ked 26

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 26

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.
ked 26

Mozdulj, Szentendre!

szeptember 2. - szeptember 30.