2023. december 8., 13:14

Újévi koncerttel köszöntjük a 2024-es esztendőt 2024. január 6-án a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni kizárólag online, a protokoll@szentendre.hu email címen lehet december 15-ig.

Tisztelt Szentendreiek!

Szeretettel meghívom Önöket Szentendre hagyományos újévi koncertjére, amelyet 2024. január 6-án, 18:00 órától tartunk a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében.
Ünnepeljük együtt a 2024-es esztendőt!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Fülöp Zsolt
polgármester

Program:

Himnusz
Újévi koncert – közreműködik: Danubia Zenekar, vezényel: Hámori Máté
Köszöntőt mond: Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere
A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a protokoll@szentendre.hu email címen lehet december 15-ig.

Facebook-esemény »»»

Danubia Zenekar:

Út a zenéhez – szól a Danubia Zenekar szlogenje. A legjobb zenékhez, mindenkinek, formai és műfaji megkötések nélkül.  A Danubia friss, nyitott, kreatív, szenvedélyes és sokszínű. Az ifjúsági zenekarként indult és máig fiatalos, lendületes 30 éves zenekar ma Magyarország vezető együttesei közé tartozik.

Hámori Máté 2013 óta vezeti a zenekart, és különös hangsúlyt fektet rendhagyó koncertformátumok megálmodására és megvalósítására. Iskolák tornatermeiben, köztereken, nyugdíjasotthonokban és kis kocsmákban lépnek fel, hogy életkortól és szociális helyzettől függetlenül mindenkinek elvigyék a klasszikus zene örömét. A Janklovics Péter vagy épp John Malkovich által fémjelzett humoros estek mellett persze a legkomolyabb darabok is megtalálhatók a zenekar repertoárján.

A Danubia rendszeresen működik együtt kortárs zeneszerzőkkel, de műsorán szerepel tánc-show, rendhagyó zenetörténet-óra, borkóstolással egybekötött koncert, irodalommal kombinált hangverseny és jazz-est is. A hagyományos zeneakadémiai koncertsorozata mellett a zenekar más hazai és külföldi helyszínek visszatérő vendége is. Koncerteztek már spanyol, német, francia és olasz fesztiválokon. Magyarországot képviselve lehetőséget kaptak, hogy egy vatikáni hálakoncerten Őszentsége II. János Pál pápa előtt játsszanak.

Olyan szólisták álltak már a zenekar élén, mint Baráth Emőke, Baráti Kristóf, Stacey Kent, Olga Kern, Cosima Soulez Larivière, Matthew McDonald és Maxim Rysanov. A vendégkarmesterek között pedig olyan szaktekintélyeket találni, mint Sir Neville Marriner, Jurij Szimonov, Kobajasi Kenicsiró, José Cura, Rico Saccani, Kocsis Zoltán, Kovács János vagy az elmúlt évekből Marcello Rota, Dohnányi Oliver, Varga Gilbert, Benjamin Bayl, Enrico Onofri és Farkas Róbert.

A pandémiás időszak alatt a Danubia olyan online eszköztárat hozott létre, amely a Covid-járvány után is használható, és folyamatosan bővül. A zenekar elindította az Út a zenéhez platformot, ahol saját korábbi stream előadásait és más videóit teszi közzé hangulatok és egyéb kategóriák szerint csoportosítva. S bár az élet azóta visszatért a rendes kerékvágásba, az online projektek nem álltak le – így kínálva mindig és mindenkinek utat a zenéhez.

Az újévi koncertet a Szentendrei Kulturális Központ szervezi.