2022. november 24., 15:11
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Városunk újabb polgára ért meg kiugróan magas kort. Balogh Lajos október végén ünnepelte 95. születésnapját. Fülöp Zsolt polgármester november 17-én petyinai otthonában köszöntötte az ünnepeltet.

Lajos bácsi feleségével, Jolánka nénivel és lányukkal, Tündével 2003 óta élnek Szentendrén. Nem a mostani az első polgármesteri látogatás a családnál, hiszen Fülöp Zsolt tavaly már ellátogatott a házaspárhoz, amikor Jolánka néni ünnepelte 90. születésnapját.

Balogh Lajos 1927. október 27-én született az Alföldön, családja földműveléssel és gazdálkodással foglalkozott. Szüleivel és öt testvérével igen szerény körülmények között éltek. Lajos bácsi aktív évei alatt dolgozott a mezőgazdaságban, öntödében, de amikor arra volt szükség, vagon rakodóként kereste meg a kenyérrevalót. Hetven éve tartó házasságuk alatt feleségével mindig gondoskodtak egymásról, most már a lányuk segíti őket a mindennapokban.

Az idős házaspár nagyon szeretett kirándulni, egészségi állapotuk miatt ma ugyan már keveset tudnak sétálni, de ha kellemes az idő, tesznek egy kis kört a környéken. Amikor 2003-ban új otthont kerestek, korábbi jól sikerült szentendrei kirándulásaikat felidézve döntöttek úgy, hogy városunkba költöznek.

A mindennapokba a család három macskája és kutyája csempészi be az örömöt.

Az ünnepelt a látogatás végén arról beszélt, hogy 5 év múlva, a 100. születésnapján is örömmel várja a köszöntést.

Isten éltesse Lajos bácsit!