2017. december 29., 09:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újabb sikeres évet zárt a szentendrei közösségi kert, mind kertészeti, mind közösségi értelemben.

A kertvezető beszámolója alapján sikeres volt a 2017-es év a szentendrei közösségi kert tagjai számára. A közösség összekovácsolódott, barátságok alakultak ki, jelenleg is minden ágyásnak van gazdája, sőt várólistát vezetnek. A döntések, munkálatok egymást tisztelve, konfliktusmentesen zajlanak, a légkör szeretetteljes.

Idén a közösség a kerten belül felállítottak egy kis szerszámtároló házat, melyben minden szükséges eszközt elzárva, esőtől védve tudnak tartani a kerttagok.
Sajnos az idei év szélsőséges időjárása nem volt a legkedvezőbb a terméseknek, és a poloskákkal is meggyűlt a bajuk a kertben, de így is sikerült minden családnak friss zöldségeket, fűszernövényeket termeszteni, az eper, a snidling, a petrezselyem, a cukkini, a borsó, a hagyma, a zeller, a cékla és a spenót kiválóan termett.
Az idei kertzáró eseményen a munka mellett a megszokott jó hangulatú bográcsozás keretén belül megbeszélték a jövő évi terveket, melyben szerepel a gyümölcstermő cserjék ültetése és az ágyások termőföldjének javítása is.

A közösségi kert a Püspökmajori lakótelep kutyafuttató részén található, mintegy 1100 nm-es elkerített területen, 27 ágyással, melyek egyesével kb. 7 nm-esek. A kertet 2016 tavaszán vették birtokba a városi kertészek, így a kert 2017-ben a második sikeres szezont zárta.