2023. február 3., 14:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A gyógy- és fűszernövény programkert fejlesztési terveit lakossági fórumon kívánja megosztani a városvezetés a szentendreiekkel. 2023. február 10-én, pénteken, 18:00 órától a V8 uszoda különtermében Fülöp Zsolt polgármester, Hernádi Krisztina Nóra képviselő és Hazai Attila főkertész ismertetik a terveket, a fejlesztés várható előnyeit és várják a lakosság javaslatait.

A képviselő-testület a 2023. január 25-i ülésen fogadta el a gyógy-és fűszernövény kert fejlesztési terveit, amelyet a Kálvária út végén lévő önkormányzati ingatlanon (0181/6 hrsz) alakítanának ki. A közösségi és rekreációs kert ötletét 2021-ben egyhangúlag támogatta a testület, ennek alapján született meg a gyógy- és fűszernövénykert koncepciója, amelynek látványterveit Szentendre Város Önkormányzata a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszékével együttműködve készíttetett el. A terveket a januári testületi ülésen a képviselők is megtekintették és véleményezték. 

Pilis Dániel alpolgármester a testületi ülésen javasolta, hogy a konkrét tervek elkészítése előtt vonják be a szentendreieket a közösségi tervezésbe, amelynek során költségkímélő ötletek is felmerülhetnek. Ennek alapján hirdeti meg az önkormányzat a lakossági fórumot, amelyen a lakók Fülöp Zsolt polgármester, Hernádi Krisztina Nóra képviselő és Hazai Attila főkertész segítségével ismerhetik meg és javaslataikkal, véleményükkel alakíthatják a koncepciót.

A lakossági fórumra meghívást kaptak a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem szakemberei is, akik a gyógy-és fűszernövény kert fejlesztési tervét készítették.

Lakossági fórum a gyógy- és fűszernövény programkertről
2023. 02. 10., péntek, 18:00 órától
Helyszín: V8 uszoda különterme

A gyógy- és fűszernövény programkert látványtervei >>>

Borítókép: a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem munkatársai által készített látványterv egyik képe.