2022. július 22., 16:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Tűz ütött ki a Bogdányi út 46. szám alatti lakóház padlásterében július 22-én a déli órákban. A hivatásos és az önkéntes tűzoltóknak sikerült rövid időn belül lokalizálni és eloltani a tüzet, a tető azonban teljesen leégett, a ház lakhatatlanná vált, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók levonulásáig a Bogdányi út és a Rév utca le volt zárva.

A Szentendrei hivatásos tűzoltók és a szentendrei, leányfalui önkéntes tűzoltók több rajjal vettek részt az oltásban, rövid időn belül lokalizálták, majd eloltották a tüzet, megakadályozva a terjedést. Személyi sérülés nem történt, mindenkinek sikerült időben kimenekülnie a házból.

A lakóház tetőzete teljesen leégett, az épület lakhatatlanná vált. Fülöp Zsolt polgármester a helyszínen megkereste a tulajdonosokat felajánlva az önkormányzat segítségét a lakhatásuk megoldásában. A lakók átmenetileg rokonokhoz, ismerősökhöz költöznek. Akik tudnak segíteni – építőanyaggal, munkával, pénzzel – a bajba jutott családnak, kérjük, tegyék meg, és Vikidál Zoltánt keressék a +36 30 954 0182 telefonszámon.

‼ A tűzoltók figyelmeztetnek: a tartós hőség miatt fokozott tűzveszély áll fenn, a legapróbb szikra is végzetes következményekkel járhat, ezért mindenki megkülönböztetett figyelemmel legyen a tűzveszélyes helyzetekre.