2016. július 14., 16:44

Tucatnyi esetben segítettek a tűzoltók a szerdai viharkárok elhárításában Szentendrén. A szerda este heves széllel, esővel érkező vihar fákat döntött ki, a víz utakat, pincéket árasztott el, de személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem és az önkormányzati ügyfélszolgálat fogadja a bejelentéseket, a kárelhárítás tart.

A szerda esti órákban – ahogy az előrejelzések alapján várható volt – Pest megyét is elérte az erős széllel, heves esőzéssel járó vihar. Az első bejelentés 21:32 perckor érkezett a megyei katasztrófavédelmi ügyeletre, és csütörtök délig több mint száz esetben avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a megyében. Legtöbb esetben kerítésre, úttestre dőlt fákat kellett az egységeknek eltávolítani, négy esetben parkoló autókban is kárt tett a lezuhanó növényzet. Személyi sérülés nem történt. A leszakadó nagyméretű ágak több esetben magukkal rántották az alattuk húzódó felsővezetékeket, illetve a villanyoszlopokat is, jelentősen nehezítve a tűzoltók munkáját.

Számos riasztás érkezett a tűzoltókhoz a szerda esti vihar miatt Szentendréről is. A viharos erejű szél miatt kerítések rongálódtak meg, fák dőltek ki, a némi jéggel érkező nagy mennyiségű eső pincéket árasztott el, a Bogdányi utcán hömpölygött a víz, a hordaléktól egyes utak átmenetileg járhatatlanná váltak.

A szentendrei hivatásos tűzoltóknak csütörtök délelőtt tucatszor kellett beavatkozni Szentendre belterületén. A Bogdányi úton, a Duna-korzón, a Dunakanyar sétányon, a Dózsa György, az Őrtorony, a Dunaár, a Zenta, a Rózsa, a Bükkös, a Deli Antal, a Kövidinka és a Papszigeti úton távolítottak el az egységek a kidőlt fákat. A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint folyamatosan érkeznek a városból a bejelentések, a kárfelszámolás a különböző helyszíneken még folyamatban van.

Kárbejelentéseket a Városi Ügyfélszolgálaton személyesen, e-mailen vagy telefonon is tehetnek:
Cím: 2000 Szentendre, Dunakorzó 18. “Fehér Ház”
Tel.: +36-26/300-407
E-mail: ugyfelszolgalat@szentendre.hu
Postai levél: 2000 Szentendre, Dunakorzó 18.
vagy 2000 Szentendre, Városház tér 3.

A katasztrófavédelem honlapja: http://pest.katasztrofavedelem.hu/

Foto: PMKI Szentendre HTP; Széles Nóra